View Single Post
Staro 18.03.2012., 18:10   #20699
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor cuks Pregled postova
Taman kad smo prosli Hunjku, na zadnjem penjanju po korijenju zadnja masinica mi se razletila. Opruga koja se nalazi unutra se izvukla iz onog lezista/rupice u koju se zakvaci i lanac mi nije bio napet, sve se fino zapetljalo i tako. Vec sam mislio da cu gurat od Sljemena do doma, za poludit.

Nakon "malo" promisljanja (cca 30min ) shvatio sam kako oprugu vratit kako bi lanac bio zategnut. Hvala deckima i Niku na pomoci jer da sam to sam radio poludio bi. I Niku jos jednom hvala na krpi za ruke
Koja mašinica ? To se meni dogodilo 2 puta na XT Shadowu, pa samo morao tamo u rupicu gdje je opruga zataknuta, staviti neki sitan komad metala da ne može više (tako lagano barem) iskočiti taj feder van.
Sraletu se isto to dogodilo na XT Shadow-u kod Zlatka u Bizmarku. Samo kaj je njemu kad je nazad vratio, više se nije to događalo. Valjda se kod mene taj utor malo podrezao na rubovima pa lagano ispada van opruga.

Ja sam danas sa curom išao pješke. Gore smo išli stazom Miroslavac od Lagvića, pa od Kraljičinog zdenca preko Mrcine do Tomislavovog doma. U pravilu završava tamo gdje 12-ica počinje, ali je već prvi zavoj na onom strmini drugačiji i vodi malo okolo, a ne kao kad idemo na 12-icu - drito okomito.

Singletrack je gore od početka do negdje 1/3 staze jako zanimljiv. Nešto kao 52-ica uzak, ali nema provalije desno. I nema kamenja i ostaloga korijenja da te izbaci sa staze, već je baš ono utabani XC putić koji ima par mjesta sa zakretima za 90/180°. Onda je druga trećina šoder/makadam jako strmi i zadnji dio pred Kamene svate je strmo, ali široki i utabani put (oprez, drvo je posred staze i tu se može doletiti sa ogromnom brzinom!). Skraćeno, prvi dio je brutalna singlica, drugi dio strmi šoder, treći dio utabani strmi široki put. Od Kraljičinog zdenca ima za dalje do Lagvića Miroslavac na kojemu stvarno ne trebaju bicikli nizbrdo (ima stepenice i puno ljudi) ili kratki, ali opaki uspon do klupica za 12-icu i onda na Medvedgrad. Najgore je kaj se taj uspon može voziti, pa noge izgore na onih 4-5 zavoja za 180°.

Sve u svemu, iako cijela staza nije bajna, onaj gornji dio Mrcine ću odvoziti jednom.