Wages of Fear - Clouzotov klasik, odlican film
Band of Outsiders - zanimljiv Godardov film, ne mogu reci bas da me odusevio, ali ima umjetnicku tezinu
Das Experiment - isto zanimljiv film, temeljen na Stanford prison esperimentu. Mislim da je razvoj likova kroz film mogao biti i bolje odrađen, ovako se cini malo neuvjerljivo. Pogledati.
Dellamorte Dellamore - ovaj film za neke uziva kultni status, mene je razocarao. Pricalo se o njemu kao o filmu koji je najblize ekranizaciji Dylana Doga. Slicnosti su evidentne, ali ocekivao sam i vise poveznica. Film balansira na granici izmedju gorefest trash komedije i filozofiranja o raznoraznim stvarima tako da niste sigurni parodira li film jedan ili drugi zanr. To mu daje odredjeni sarm, ali meni to i nije bas previse zanimljivo.
Harry Brown - osvetnicki triler/krimic sa (odličnim) Michaelom Caineom u naslovnoj ulozi. Prva polovica filma je zanimljiva, medjutim kulminacija i rasplet su ipak malo previse (penzioner osvetnik

). Slican film je reicmo Gran Torino, ali kod njega nema takvog pada.
Once upon a time in America - Leoneova saga od skoro 4 sata o zidovskim mafijasima u NY. Klasik zanra, De niro i James Woods odlicni.
An Education - bas simpatican mali film, pogledati
8 1/2 - Fellinijevo remek djelo, odlican film. Doduse tek mi je iz druge sjeo kako treba, prvi put mi nista nije bilo jasno.
The Grapes of Wrath - klasik americkog filma sa Henry Fondom u naslovnoj ulozi. Iako snimljen 1940 bavi se problemima koji su aktualni i danas.
La Strada - jako dobar Fellinijev film u kojem Anthony Quinn nastupa u ulozi cirkuskog grubijana, a Giulietta Masina na momente zapanjujuce slici Charliju Chaplinu.
The Lady from Shangai - vrlo dobar film noir sa Orsonom Wellsom i Ritom Hayworth
A Night at the Opera - nekako su mi braca Marx ostali u boljem sjecanju. Ovo mi bas i nije bio nesto zabavan film, previse pjevanja i plesanja. Kad bi se ti dijelovi izbacili ostalo bi niti sat vremena filma.
Alexander - poprilicno los film. Jolie sa nepotrebnim ruskim naglaskom (stvarno mi nije jasno cemu to), Colin Farell sa vjecno tugaljivim izrazom lica u najlosijoj ulozi u kojoj sam ga imao prilike gledati, jako nasminkani muskarci koji se gledaju tugaljivim pogledima, losi dijalozi puni ispraznih fraza. Bezveze.
The man from earth - zgodan mali film, cijela radnja odvija se u jednoj brvnari i svodi se na razgovor izmedju protagonista
50/50 - vrlo dobar film, na momente poprilicno zabavan
Mr. Nobody - odlican film, jako mi se svidio. Odusevio me acin na koji se redatelj poigrava sa pricom, polako je slaze kao puzzle. Podsjeca pomalo na Butterfly Effect, ali ipak ozbiljniji i nekonvencionalniji film.
Uzak Ihtimal - turski film, nije me bas odusevio. Kao da redatelj nije na adekvatan nacin uspio prenijeti ono sto je htio na gledatelja.
Cold Mountain - i nije mi bas nesto iako ne mogu reci da je los. Na momente ima preglumljavanja, prica se razvija predvidljivim tokom pa je malo dosadno cekati da se dogodi ocito. Rekao bih solidan holivudski uradak bez nekakve ekstra kvalitete...
Diarios de motocicleta - argentinski film o Ernestu Guevari prije nego sto je postao Che. Film opisuje putovanje mladog Guevare i njegovog prijatelja kroz Juznu Ameriku. Putovanje je redatelj nastojao prikazati kao iskustvo koje je promijenilo Guevaru i imalo presudan utjecaj u formiranju Chea. Po mom misljenju uspio je samo djelomicno, ta unutarnja promjena mogla se bolje prikazati. Dosta rastrzan film, previse epizoda koje funkcioniraju svaka za sebe.