View Single Post
Staro 18.03.2012., 02:50   #266
KorisNick
Banned
Moj komp

Datum registracije: Aug 2010
Cijene su bezobrazno visoke, i zato me nijedna "high-end" grafička neće vidjeti. Stvar je vrlo jednostavna, precijenjuju svoj rad. Čak i ova 660Ti na koju ja ciljam je preskupa, u odnosu na ono što će nudit. Sigurno će doć nekih 2700-2800 kuna po izlasku, a što ona revolucionarno nudi za te pare? Ok, ne moraš kupit ako nećeš i ako ti je preskupa, ali smeta me što na taj način, ovakvog bezobraznog kreiranja cijena, oni kupce tjeraju da kupuju najslabije modele. A što nije smisao poslovanja, kupce tjerat da kupe što više tvojih proizvoda za što povoljniju tj. realniju cijenu? Meni jedino to ima smisla, i takvo poslovanje podržavam. Poslovanje u stilu, ja ću ti postavit cijenu toliko i toliko, a ti ako hoćeš kupi ako ne ko te .ebe kod mene samo izaziva revolt i ukazuje na to da Nvidiji i AMD-R kupci su na zadnjem a ne prvom mjestu. A onom tko se bavi trgovinom, i tko prodaje nešto kupci uvijek trebaju bit na prvom mjestu, to jest njihovo zadovoljstvo. Al očito da ćemo se načekat, dok krenu neke razumne cijene po pitanju grafičkih modela. Pogotovo kad je riječ o ovim najjačim grafičkim solucijama, jer i Nvidiji i AMD-R zarada je očito na prvome mjestu!

Jel trebam napominjat da će ponajbolji IvyBridge procesori, otprilike doć 2400-2500 kuna po izlasku? Zašto onda i grafičke ponajbolje, ne bi bile u tom rangu cijene? Procesor je uostalom, puno važnija karika kompjutera od grafičke. Al očito je da ranije navedeni, koriste potencijale tržišta do maksimuma, to jest želju svih strastvenih igrača igrica, pa im tu želju masno naplaćuju cirka 30-40 posto više od onoga što bi bilo realno, da ne vlada toliki interes za tržište grafičkih. Veliki interes kumuje ovakvim cijenama, da je mali vjerujte mi cijene bi bile najmanje 50 posto manje.

Zadnje izmijenjeno od: KorisNick. 18.03.2012. u 02:55.
KorisNick je offline   Reply With Quote