View Single Post
Staro 17.03.2012., 22:55   #16
neznamto
Registered User

neznamto's Avatar

Datum registracije: Jan 2012
Jučer sam isprobao novi 2.1.19 Firmware i market opet nije radio iako sam radio po postupcima koje preporučuje Prestigio.

Nakon toga sam se vratio na 2.1.16 gdje market radi u landscape-u i sa search opcijom (ne baš kako treba ali radi) instalirao plugin croatian i Coll Reader (jedini reader za čitanje hrvatskih slova). Mislio sam ostati na tome zbog marketa, ali mi je tablet sam ponudio preko WiFi-a da instaliram 2.1.19 i prihvatio sam jer sam morao i to isprobat.
Ovakva instalacija je bila puno bolja jer su mi ostale sve aplikacije koje sam imao i raspored ikona na zaslonu kako sam prije upgrade-a napravio, dok prilikom instalacije preko USB kabla sve prijašnje postavke nestaju nakon instalacije.

I tako razmišljajući kako da opet se vratim na 2.1.16 kako bi si mogao skinuti video player koji podržava titlove sa marketa, samo da napomenem da appslib uopće ne radi na ovom tabletu (ne morate ni pokušavati), probam ja preko PC-a nešto skinuti i naletim na Google Play. Pronađem ja Mobo Player (jedan od rijetkih playera koji učitava hrvatske titlove - po meni najbolji) i probam ja njega instalirati, a bio sam spojen na gmail račun i kad vidi vraga, aplikacija se instalirala na tablet preko WiFi-a. Probam ja tako još par aplikacija i sve aplikacije se instaliraju na tablet preko WiFi-a (uopće nije potreban USB kabl).

I sad mi više ni ne treba android market jer sve što mi treba mogu na ovakav način instalirati.

Imam 2.1.19 Eclair i zadovoljan sam svim mogučnostima tableta.
Igre ne igram previše tako da ne znam dali je dobar za igre, ali za sve ostalo meni je savršen.

Da navedem predosti i mane iz mojeg iskustva.

Veličina ekrana
- nisam požalio što sam uzeo 3074 a ne 3084, a zašto, pa zato što mi ovaj stane u unutarnji džep bilo koje jakne a lagan je i ne osjeti se uopće da ga imaš u džepu
- meni je veličina sasvim zadovoljavajuća za čitanje vijesti i knjiga, te gledanje videa

Trajanje baterije
- 4-5 sati, ne vjerujem ni da drugi tableti duže mogu raditi, ali to je meni malo i volio bih da je barem 1 dan trajanje baterije

Osjetljivost ekrana
-nemam nikakvih zamjerki, ali ne igram igrice pa mi to ni nije bitno

Zvuk
- ne bi bilo loše da su zvučnici malo jače snage jer ovo je stvarno dosta slabe glasnoće

Video i slika
- ja super zadovoljan

Što koristim na njemu?
- youtube - jedno vrijeme ga nisam koristio jer sam mislio da ne radi, ali radi samo treba 2x kliknuti na video i onda se otvara u landscape-u
- verizon opera mini - najbolje učitava stranice s vijestima od svih drugih preglednika
- Cool Reader - najbolji čitač knjiga za hrvatska slova (uglavnom ga koristim za čitanje knjiga u .txt formatu)
- Mobo Player - savršeni player za gledanje filmova sa hrvatskim slovima (nijedan drugi player mi nije tako lako radio kao taj)
- Facebook - super radi
- Twitter - super radi
- i još je važno spomenuti da koristim tipkovnicu SlideIT sa instaliranim dodatkom za Hrvatski jezik i Srpski na ćirilici - tipkovnica je ogromna u landscape-u tako da ni sa debelim prstima ne možeš pogriješiti slovo prilikom tipkanja, a na tipkovnici se bez problema pritiskom na jednu tipku prelazi između tri tipa rasporeda slova (hrvatski-ćirilica-engleski)

Eto toliko za večeras, morao sam ovo napisati jer sam oduševljen sa tabletom koji podržava sve osim marketa, a pogotovo me oduševljeva što stane u unutarnji džep bilo koje jakne. Definitivno neću nikada kupiti tablet veći od 7 inča.
neznamto je offline   Reply With Quote