Sve ti piše ovdje
http://www.forum.hr/archive/index.php/t-134092.html
Jedan odgovor jasno kaže:
Citiraj:
Ako si zaradio preko 9600 kn (mozda sad nesto vise jer je neoporeziva osnovica povecana sa 1600 na 1800 kn) onda ne mozes biti porezna olaksica. Ja sam imao primanja od imovine dok sam bio student (oko 30,000 godisnje) i nisam mogao biti uzdrzavani clan, sto je sasvim logicno.
|
Točno ono što je čovjek u par postova iznad i pitao. Dakle, ako je porezna olakšica starcima, sa svim uplatama na žiro račun NE SMIJE prekoračiti limit od 9600 kn godišnje. End of story
Što se mene tiče. Bio sam prijavljen kao porezna olakšica starome, prešao sam limit jer sam mislio da se sitne uplate na žiro račun koje sam sam radio i koje su mi frendovi radili, kao i honorari od statiranja za Jadran Film, HRT itd. koji nisu išli preko student servisa nego čista uplata na račun, ne računaju kao dohodak koji ulazi u taj limit.
Bio sam u krivu, stari je dobio čestitku od porezne na kraju godine, a ja više na žiro ne stavljam ni kune iako me stari odjavio jer s time onda limit ide na oko 22 000 kn godišnje bez da se porezna upliće.
Devizni u USD je za sve ebay/paypal transakcije i gore direktno s tekućeg radim konverziju u točnom iznosu koji mislim potrošiti.
Tko se želi igrati sa žiro računom, nek samo izvoli.