View Single Post
Staro 15.03.2012., 17:50   #415
Sa_Stilom
Premium

Sa_Stilom's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor M.U.P. Pregled postova
ja vam mogu dat primjer iz osobnog iskustva vezan za temu, gdje ste duzni dat passove pa i za mail.. koliko je to zapravo u duhu zakona neznam, al takva je praksa i pretpostavljam da ukoliko postoji sumnja za nelegalnim radnjama, tada ovlasti policije sezu do nebesa..
isto sto pise u clanku gore.. sve je to vise manje nonsens jer ce plavi lako obrazlozit sumnju, jer se mora pravdat nadleznima, a ne nama..

ja sam upoznat sa određenom procedurom prilikom krsenja autorskih prava, od dolaska policije u kucu i premetacine uz obavezne svjedoke, do neznanja inteligentnih plavaca sto je hdd, i zbunjenih pogleda "dal da uzmemo i to", do kopiranja sadrzaja racunala u stanici, a na racunalu iz doba valjda yuge za sto je trebalo dobar dio dana (a u pitanju, ako se dobro sjecam, bio hard od 80-ak gb) i naravno - "suosjecanja" glavnog inspektora - "jbga, netko mora naje, i meni sin przi cde i ja u autu imam sprzene cde"..

doduse to je bilo pred nekih 6 godina, vjeujem da se dosta toga promjenilo i da se danas ne bave time neskolovani plavci..
Prošao istu proceduru I baš je tako kao što si rekao Osim što tada nisam imao niti jedan password i nisu mi gledali mailove, samo su radili F3, audio, video, documents... Meni su još popalili kojih 50 filmova. Danas držim prazne kompove, nemam ništa spremljeno na DVDu, CDu, legalni windowsi, steam itd, a filmove ne čuvam, kad pogledam brišem, a ono što još nisam pogledao i mjuza stoji u "zraku" pa ti nađi gdje je, a dok nađu već je signal ugašen... Čisto, preventive radi

Nego, ja se sada pitam, ako u stanu imaš tuđe laptope, npr od firme, ili ženin, jel smiju njih dirati? Nije zbog toga da će nešto naći, nego bruke radi firme, ono, gdje ti je laptop..., pa kod "MUPa"

Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 15.03.2012. u 17:56.
Sa_Stilom je offline   Reply With Quote