View Single Post
Staro 15.03.2012., 16:39   #6
maxtor
Premium
Moj komp

maxtor's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Mada se može napraviti i veća FAT32 particija, postavlja se pitanje: FAT32 ili NTFS? Napravi NTFS particiju. Već sam napisao, pusti low level format (npr HDD regenerator) i on će ti bad sektore zamijeniti rezervnima, naravno, ako ih ima slobodnih. U SMART-u ostaje zabilježeno da su sektori relocirani.

Nakon toga preskeniraj disk (full scan). Ako je bilo dovoljno 'zamjena', nakon full scan-a ne bude nikakvih grešaka. Naravno, kroz neko vrijeme se mogu pojaviti novi BS. Nakon što se popuni kvota zamjenskih sektora, svaki novi BS bit će označen kao bad. Takav disk sa puno relocated sektora, em što je izgubio na brzini, je i nesiguran za pohranu podataka.

Jasnije?
HDD Regenerator je spasio stvar,trebalo mi je skoro 2 dana dok izvrti sve testove,ispravi bad sectore i šta je najvažnije vratia mi je prostor diska na orginalnih 76.8 i disk se više ne gasi sam od sebe,ko zna u čemu je problem bia,možda u bad sectorima a možda u nečem 3... uglavnom napravio sam NTFS particiju i full formatirao nakon što je HDD Regenerator obavio svoje...točno po tvojoj preporuci,zahvaljujem na savjetu još jednom
maxtor je offline   Reply With Quote