ja vam mogu dat primjer iz osobnog iskustva vezan za temu, gdje ste duzni dat passove pa i za mail.. koliko je to zapravo u duhu zakona neznam, al takva je praksa i pretpostavljam da ukoliko postoji sumnja za nelegalnim radnjama, tada ovlasti policije sezu do nebesa..
isto sto pise u clanku gore.. sve je to vise manje nonsens jer ce plavi lako obrazlozit sumnju, jer se mora pravdat nadleznima, a ne nama..
ja sam upoznat sa određenom procedurom prilikom krsenja autorskih prava, od dolaska policije u kucu i premetacine uz obavezne svjedoke, do neznanja inteligentnih plavaca sto je hdd, i zbunjenih pogleda "dal da uzmemo i to", do kopiranja sadrzaja racunala u stanici, a na racunalu iz doba valjda yuge za sto je trebalo dobar dio dana (a u pitanju, ako se dobro sjecam, bio hard od 80-ak gb) i naravno - "suosjecanja" glavnog inspektora - "jbga, netko mora naje, i meni sin przi cde i ja u autu imam sprzene cde"..
doduse to je bilo pred nekih 6 godina, vjeujem da se dosta toga promjenilo i da se danas ne bave time neskolovani plavci..