"skidanje" je apsolutno promašen pojam koji neuki vežu uz autorska prava !!!
Nema zakona da se optužnica podigne , jer je "skidanje" apsolutno preširoki pojam !
Ono najbitnije jest, da mi u HR plačamo več ZAMP za "umnožavanje" i bez pristanka autora , time je daljnja rasprava da je "skinuti" odnosno potpuno isto što i "umnožiti" , na što mi plačamo to pravo !
Isto tako , ACTA je u suprotnosti s ZAMP-om !!! Jer nam ZAMP i plačanje na "pravo na umnožavanje i bez znanja autora" otvara mogučnosti da je sve po ZAKONU , ako se radi o privatnom korištenju, i nije za komercijalne potrebe.
ACTA je samo pokušaj da se "kontrolira masa" , i da u početku represivnim metodama dođu do još večeg profita multikompanije !
Parodija na "skidanje"
Po ACTA bi od proizvođača robe koju nosimo trebali "zatražiti pristanak" da se "skinemo" ?
Kupovinom smo kupili pravo da se obučemo , ali kako nas sada naši organi žele "prosvijetliti" za "SKINUTI" treba imati pristanak "autora" komada odječe koji je to kreirao i ima kopirajt na isto ?!?!?!?!?
Onda če reči da "to skidanje nema veze s računalnim" , ohoho pameti jedne, ma vidi ti to ?
Čekaj , onda drug policijot .
Ako me prijavljuješ da "skidam" računalno vezani pojam neki File (nema veze koji) , onda kako možeš da dokažeš da sam u prekršaju, kada je "skinuti" File (orginal ) , isti kao i onaj na mediju za koji sam platio "pravo na umnožavanje bez znanja autora" ? (ZAMP namet)
Dokle ide "parodija" , pa na sve i svašta, počev npr od Mail-a
Nedaj bože da po ACTA kako gleda na "autorsko pravo" napraviš "reply" , jer si time odmah kopromitirao Autora koji je poslao MAil, i može te tužiti za "neovlašteno kopiranje" !!!
Dokle ide tako glupo tumačenje ?