View Single Post
Staro 13.03.2012., 15:54   #378
M.U.P.
Premium
Moj komp

M.U.P.'s Avatar

Datum registracije: Feb 2006
da, bas citam..

Citiraj:
Naime, u ZAP-u se izrijekom u 82. članku navodi da je dopušteno za osobnu upotrebu skinuti i na magnetski medij (disketu, CD, DVD, Blue-ray, tvrdi disk) pohraniti autorsko djelo i bez dozvole samog autora.
koliko ja shvacam, a i pisalo se prije cesto puta o tome, skidanje filmova/serija/glazbe za osobnu "upotrebu" nije nelegalno.. iako to ne shvacam, valjda je tako.. izuzev eto softvera..
ono sto mi je najmanje jasno jest

Citiraj:
smisao naknade na kupnju magnetskih medija baš taj da se autorima plati naknada za te slučajeve kad se njihovo djelo skida za osobne upotrebe
obzirom da se hrvatskih stvari skida u smjesnom postotku, trebali bi te novce slat jbnom holivudu, bbcu, cbsu, nbcu i raznim diskografskim kucama, ne?

ukoliko ce se ovakva praksa nastaviti i dalje, unatoc acti i mozebitnoj drukcijoj buducnosti, nemam nista protiv 4kn za jedan cd u konzumu, ako ce to znaciti da mogu skidat i gledat sto me volja, sasvim legalno

softver i ne bi trebao spadat u istu kategoriju, a ako netko i misli skinut neki komad softvera, obzirom da to znaci da mup ima dopustenje za prisluskivanje - samo nemojte nikom pricati da skidate lol..
M.U.P. je offline   Reply With Quote