View Single Post
Staro 12.04.2005., 22:24   #18
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Originally posted by Renesis
Meni bi isto trebao ups za peglat... iako i napajanje dobro drži. recimo svijetlo u sobi mi se zna skoro ugasiti (na brzaka), ali komp na full radi dalje...
to je zato sto imas dobro napajanje koje ima malo vece kondenzatore od prosjeka, pa zadrzi napon jos koju extra milisekundu

@ßellerophon

ja sam isto imao problem sa tim groznim skljocanjem UPSa (to je znak da relej prebacuje sa "HEPa" na bateriju u UPSu)

probaj prebaciti transferpoint na UPSu (barem je meni pomoglo na APC SMART 500VA) zvao sam bio support u Budimpestu i tamo je ljubazan gospodin objasnio da imaju mnogo prigovora iz Hrvatske

default transfer point je 180V
znaci kada napon padne ispod 180V prebacuje se na UPS bateriju

rekao mi je da spustim na 165V pa da probam (pitao sam se pa kako ce komp raditi na 165V, on kaze da komp moze raditi sve do 150V, pa sada ako je on lagao mene i ja lazem vas)

uglavnom ZLATNA TOCKA prijelaza mi je transfer point na 198V, tako da cim malo padne napon UPS prebaci na bateriju... zna relativno cesto prebaciti na bateriju, ali kad prebaci onda ostane mozda minut pa vrati na HEP, uglavnom puno bolje nego da stalno skljoca (to znaci da HEP napon plese u svom ritmu od 130V-266V koliko je zabiljezio APC SMART 1000VA u svojim logovima, jedna rijec HEP - katastrofa, ali opet ovisi na koju ste trafo stanicu spojeni, neki prodju bolje, neki losije...)

nakon svake akcije sljedi reakcija
u gorskom kotaru bi to bilo otprilike ovako:

hocu internet - ali prvo hocu struju