U današnje je doba kod nas općenito svako zvanje svedeno na minimalac, a za to smo si sami krivi. I općenito zvanje kao i stručna sprema nema nikakve veze s plaćom koju primaš.
Citiraj:
Autor Alvin
Bitno je da taj arhitekta nesmije podcjenjivat tog zidara jer sam zid neće napravit.
|
Problem je što danas taj zidar u privatnoj firmi ima veću plaću od magistra arhitekture. Time ne govorim o ovlaštenoj osobi koja je član komore već o osobi koja skuplja staž da bi uopće mogla pristupiti državnom.
Citiraj:
Autor Alvin
neznam zašto se ekipa ljuti ako je netko pokušao naplatit 400kn popravak matične ploče skidanje tapicirunga ili proizvodnju palačinki.
|
To ni meni nije jasno. Kad ti rikne vešmašina majstor te bez pardona odere za parsto kuna, ali ja ne bi smio jer evo ja svoj posao obavljam mišem i tipkovnicom a ne francuskim ključem.
Citiraj:
Autor Swarm dude
A firmu s bilo kakvim djelatnostima može otvoriti bilo tko i u bilo kojoj državi koliko mi je poznato. Farmaceutsku kompaniju može osnovati i pekar, dokle god se pridržava zakonskih normi koje su vezane za takvu firmu npr. pa makar eto, ne imao pojma o tome.
|
Uopće nije bitno koje si struke kad otvaraš firmu, tj nije bitno koje je struke vlasnik firme. Zakoni reguliraju kadar koji je zaposlen u toj firmi i prema njemu određuju kakve poslove smiješ obavljati.
Primjerice građevinsku firmu može otvorit mesar. Ali ako želi legalno obavljati djelatnost mora imat točno propisan kadar u toj firmi za tu skupinu djelatnosti. Zna se koliko mora imati zaposlenih te koliko od tih zaposlenih mora imati inženjera/diplomiranih inženjera. Nitko ne pita koje je struke vlasnik firme. Važan je kadar koji u njoj radi.