View Single Post
Staro 10.03.2012., 09:52   #4
m&n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
Ako ti kucno kino ima analogne 5.1 ulaze (obicno nema), spajaj tako, najmanje muke i problema (3 kabela su )

SPDIF i optika mogu prenositi vise kanalni zvuk samo ako je kodiran (DD ili DTS recimo). Tako da u osnovi imas 2 varijante:

- aplikacija (igra) nema svoje kodiranje odnosno passthrough izvora (odnosi se na razne playere/codece): zvucna mora podržavati Dolby Digital Live odnosno DTS Connect.
- aplikacija (igra) ima kodiranje odnosno passthrough izvora: zvuk ide direkt na kabel ali zvucna mora podrzavati passthrough

Ako sta znaci, meni je spojeno optikom i ukljucen je DDL.
imam ja jedan problem.. spdif direktno preko integruše spojen na kučno kino.. hocu gledat jedan truehd 5.1 film i taj zvuk koji dobivam van je totalno smeće. inace film je tezak 40gb u vlc bez obzira sta stavim opciju 5.1 to nije to... dok recimo na drugim filmovima koji su dts daje mi opciju a52 over spdif i tada je zvuk fenomenalan.. inace imam i dodatnu zvucnu koja im spdif ali reko sam ajde idem spojit na integrušu pa da nemoram stalno po opcijama prckat. mislis da bi mi asus xonar ds 7.1 zvucna pomogla u tome?
m&n je offline   Reply With Quote