View Single Post
Staro 09.03.2012., 11:36   #368
Franf
Premium
Moj komp

Franf's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Nisi nista krivo pokopcao nego je zakon o piratstvu apsolutno neputpun i nedorecen...
Da bi ti ista dokazali moraju ti protuzakonito prekrsiti neka temeljna prava.
Osim ako, kao u slucaju Kastelana, nalete na nelegalne sadrzaje na tvom kompu prilikom neke druge osnovane istrage.
I zato je to tako! Ne zbog toga jer je piratstvo "za osobne potrebe" dopusteno, kako neki to vole napisati, nego zato jer ti sad ne smiju zadirati u racunalo osim ako robu raspacavas ili ti prilikom neke druge istrage nalete na to. A promet, ispis prometa itd nisu dovoljni za nalog pretrage mog kompa.

Zato nam i pokusavaju ufurati neke druge, nove zakone (Acta, Sopa, Pipa...) da bi mogli i taj "piratluk za osobne potrebe"
nadzirati i oduzeti nam i malo prava na privatnost i netretiranje kao kriminalaca koje imamo ...
Vec na samu ovu Zampovu naknadu na svakom cd-u, usb-u itd smo morali skociti do neba jer ja nisam kriminalac kad kupujem cd pa da odmah placam naknadu za piratstvo. Ali nismo skocili...

To tvrdim od pocetka rasprave, ali neki ocito ne shvacaju pa od mene rade budalu. Mozda nisam bio apsolutno jasan. Valjda sad jesam. Ako ne, onda lagano odustajem.

Iskreno, meni je svejedno ja na svom kompu nemam nista ilegalno.

Zadnje izmijenjeno od: Franf. 09.03.2012. u 13:32.
Franf je offline   Reply With Quote