Citiraj:
Originally posted by Jango Fett
Ipak, PC izvor zaista sucks, čak i ako imaš bolju (od široko komercijalnih) karticu! Upravo sam sve MP3-ce prebacio na Audio CD-ove, i razlika je enormna, bez obzira na MP3 kao izvor.
|
daj mi samo spomeni koju karticu si koristio i koji izlaz, analogni ili digitalni? naime, ja sam sa jednim frendom-freekom za glazbu posložio onkyo receiver na tannoy mx3 zvučnike, kabel je van den hul, i usporedio kao izvor njegov cd-player (ne sjećam se više firme) i digitalni izlaz terratec-ove sky kartice sa mp3-cama na iznad 192kbps-a...mi razliku u mojoj dnevnoj sobi nismo mogli razaznati niti uz volume na 70% glasnoće gdje više nismo uspjevali normalno razgovarati jedan do drugoga, a malo dijete mi se rasplakalo od straha...usporedba je bila sa bachom, wagnerom, neki koncert violina, jazzom, u2, nirvana, dire straits, neka akustika na harfi...dakle više manje sve osim cajki
kad smo spojili analogno - zakurac, basovi ispijeni, srednjetonci zagušeni...ne valja
da napomenem da nije korišten ASIO za digitalu jer mi se to nije u tom trenutku dalo poštelavat
tako da digitala sa PC-a ne posustaje puno previše za komponentama, samo treba odvagnut koliko ti je uho osjetljivo, kakva ti je akustika sobe, kako se pojačalo i zvučnici slažu...samo nemoj da ti netko proda priču kako ti trebaju zlatni interkonekti između komponenti od par stotina kuna