Bakjwi/Thirst - korejski uradak Chan-wook Parka (oldboy trilgoija), vampirski film na momente poprilicno bizaran. Pogledati.
Patton - biografski film o generalu Pattonu. Definitivno jedan od boljih WWII filmova, koji prikazuje rat iz pomalo neoubicajene perspektive, ali i odlicno portretira jednog od najvecih americkih generala. Svidjela mi se rezija, iako nije antiratni film. Pogledati.
Thieves' Highway - vrlo dobar film noir, ne mogu reci da je izvanserijski, ali ljubitelji zanra bi trebali pogledati.
La battaglia di Algeri - remek djelo. O revoluciji u Alziru koji je bio francuska kolonija. Na momente ne znas koji su veci ludjaci u filmu. Od rezije, preko glume, covera filma pa do genijalne Morriconeove glazbe sve je izvrsno. Iako snimljen sezdesetih film koji je vrlo aktualan i danas.
Saboteur - Hitchockov film o saboterima u WWII, zanimljiv zaplet...medjutim prema kraju postaje na momente nejasan. Ne znam je li to do montaze ili rezije.
The Trouble with Harry - Hitchockova crna komedija, zgodan mali film.
Marnie - jos jedan Hitchockov film, vise drama nego triler ili krimic - nista posebno.
Tom Horn - vestern sa Steve McQueenom u ulozi nekadasnje legende divljeg zapada. Jos jedan film o kraju divljeg zapada i ljudi koji su ga stvarali. I nije bas nesto.
All the Presidents Men - afera Watergate iz perspektive dvojice novinara koji su je otkrili. Zanimljiv politicki triler.
Novecento/1900 - kapitalno Bertoluccijevo djelo, saga koja traje preko 300 minuta (danas bi to bila miniserija). Film prati dvije obitelji kroz desetljeca i pokazuje klasna i politicka previranja u Italiji. Definitivno film sa nedostatcima - gluma naturscika, dubbing (americki glumci pricaju engleski, Depardieu francuski, ostatak talijanski pa ste prisiljeni gledati film sa dubbingom (odabrao sam talijanski). Na momente iritantan (nekriticki) redateljev prikaz komunizma (sto je vrlo zanimljivo ako se pogleda situacija u Italiji naseg doba). Medjutim film koji treba pogledati, tema vrlo bliska nasim krajevima. Film nije za one faint of heart jer obiluje provokativnim scenama (Robert de Niros full frontal nudity included).