View Single Post
Staro 06.03.2012., 22:29   #217
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Sve ti ovisi kako program u kojem komplajliraš zna iskoristiti više jezgri. Na linku što ti je lolofuxy dao se vidi kako je 960T brži od i3 u programima koji dobro iskorištavaju više jezgri, u ostalome je sporiji. i5 bi ti bio super ako bi ti stao u budget. Ja bi osobno na tvom mjestu gledao i5>960T>i3. Šteta je ne OC-at tog 960T ali pošto nemaš budget za kvalitetnu MBO radit će dobro i na stocku. Ako ti MBO nije baš zadnji šrot i ako ga uspiješ otključat mogao bi i tako stabilno radit, vjerojatno bi mu i sa 6 jezgri bez OC-a i tvornički kuler bio dovoljan. Nije to baš tako da ti treba najbolja ploča i najbolji kuler za OC i bilo kakvo mrdanje van defaultnih postavki. Kupiš ono što ti budget dozvoljava i onda se probaš poigrat sa OC-om i otključavanjem i ako će temperature bit u redu i sustav stabilan super, ako ne, vratiš na default i čao. Nemaš kaj izgubit. Meni na matičnoj staroj 7 godina za koju ne mogu nigdje naći kakvu regulaciju ima (čini mi se 4+1) 89W CPU radi OC-an za 25% bez beda i stabilno i to već dugo vremena. Ako piše da MBO podržava 125W CPU (to je 960T otključan u 1605T) onda mora radit na default taktu. Eventualno možeš uzet MBO koja ide do 140W. Ako ga ne otkljuš probaš ga OC-at.
EDIT: ja sam curi uzeo pred 2 godine još M3A770DE matičnu koja podržava do 140W CPU i sve phenome a košta 430kn. Može i otključati dodatne jezgre. Tada su je svi na forumu hvalili i preporučali makar ima 4+1 regulaciju, a danas će tvrdit da je zadnje smeće

Zadnje izmijenjeno od: njuskalo. 07.03.2012. u 14:56.
njuskalo je offline   Reply With Quote