View Single Post
Staro 05.03.2012., 16:14   #7
Debeli023
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2012
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Ako imas multimetar mozes testirat napone na inverteru i flatu, ne znan na pamet kako ide ali mogu provjerit, ako je sve ok onda je do lampe, ako nije onda ce pokazat di. E sada moze bit da je i neki osigurac na dovodu otisa, pa nema stabilan napon (dogadjo mi se na Aceru). Tu je samo tribalo prominit odgovarajuci osigurac i sve je radilo.
hmm, gugla san već bija kako izmjeriti napon na inverteru i naša san samo (meni trenutno) beskorisne testove. Ukratko, opis svih testova koje san naša je ovaj: "uzmite multimetar koji nije baš zadnje g*vno iz peveca, + na prvi pin konektora na inverteru, - na metal oko vide. ukoliko je (za toshibu) oko 19V onda je kabel ok, dakle problem vam je inverter ili dioda. Da bi vidili dalje problem morate imati još 1 testirano ispravni inverter i testirano ispravnu diodu, pa jedno po jedno zamijenite i vidite u kojoj komponenti je problem"
Da imam ispravni inverter i diodu promijenio bi oboje i aj ća

palo mi je na pamet testirati napon na izlazu iz invertera, tamo di se ukopčava kabel ob backlighta i tako saznati je li inverter ok, ali ne znam di bi tamo triba stavit + iglu a da ne spalim ono što spaljeno nije
Debeli023 je offline   Reply With Quote