Citiraj:
Autor DuHc
Po meni je HD+ (1600×900) savršena rezolucija za prijenosnike s 15.6" ekranom, obično su to i ekrani s kvalitetnijim pikazom slike od onih s 1366 x 768 razlučivosti.
Full HD (1920x1080) je isto malo previše za tu dijagonalu, osobito za igre gdje je najbolji prikaz na nativnoj razlučivosti ekrana (to naravno vrijedi i za sve ostalo, ne samo za igre) a GT 555M, iako je jako dobra mobilna grafička, je ipak malo preslaba za igranje na Full HD razlučivosti.
Ako bi se laptop koristio za rad u CAD/CAM programima onda bi veća razlučivost bila poželjna ali onda i veća dijagonala ekrana.
Ja bih osobno išao na ovu verziju s i7 procesorom (mislim da vrijedi ovih 500-tinjak kn razlike, iako se može naći i jeftinije - Nabava) i GT 555M grafičkom koja je dosta jača od GT 540M.
|
Ove linkove sam stavio, jer su na tim stranicama detaljine opisane karakteristike, čisto radi praktičnosti. Probat ću u dućanu isprobat laptope s obje rezolucije. Meni se isto čini da je 1900 nekak previse za taj ekran, ali dobio sam svjete da je to savršeno, tako da je vjerojatno jedino rješenje da pogledam i shvatim što je meni idealno. Hvala na savjetima!