View Single Post
Staro 05.03.2012., 12:16   #6
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Debeli023 Pregled postova
evo da ja aktiviram temu da ne otvaram novu, imam toshibu satellite a200 kojoj ekran malo radi malo ne radi, tj. backlight se ugasi, pa ga zatvorim i otvorim pa opet radi, ali samo u određenim položajima, čim ga pomaknem opet se ugasi.
Ista dijagnoza, backlight ili inverter, mijenjao sam inverter, radio je 1 dan super i onda opet po starom.
Iskreno, to mi je prvi put da se bavim baš sa lcd ekranima, tako da se ne bi za*ebavao sa promjenom diode, bar ne sam, a i čudno mi je što je novi inverter radio cijeli dan prije nego je krepao opet.
Nema nikakvog uočljivog problema na nekom spoju, jedino što mi pada na pamet je promijeniti i flat kabel, ali to mi je glupo raditi po sistemu "Moglo bi biti" jer nemam ni para ni vrimena a ni znanja o lcdima da bi se iša zafrkavat na taj način.

Postoji li neki način da pouzdano saznam do čega je?
Ako imas multimetar mozes testirat napone na inverteru i flatu, ne znan na pamet kako ide ali mogu provjerit, ako je sve ok onda je do lampe, ako nije onda ce pokazat di. E sada moze bit da je i neki osigurac na dovodu otisa, pa nema stabilan napon (dogadjo mi se na Aceru). Tu je samo tribalo prominit odgovarajuci osigurac i sve je radilo.
Baja 001 je offline   Reply With Quote