05.03.2012., 12:16
|
|
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor Debeli023
evo da ja aktiviram temu da ne otvaram novu, imam toshibu satellite a200 kojoj ekran malo radi malo ne radi, tj. backlight se ugasi, pa ga zatvorim i otvorim pa opet radi, ali samo u određenim položajima, čim ga pomaknem opet se ugasi.
Ista dijagnoza, backlight ili inverter, mijenjao sam inverter, radio je 1 dan super i onda opet po starom.
Iskreno, to mi je prvi put da se bavim baš sa lcd ekranima, tako da se ne bi za*ebavao sa promjenom diode, bar ne sam, a i čudno mi je što je novi inverter radio cijeli dan prije nego je krepao opet.
Nema nikakvog uočljivog problema na nekom spoju, jedino što mi pada na pamet je promijeniti i flat kabel, ali to mi je glupo raditi po sistemu "Moglo bi biti" jer nemam ni para ni vrimena a ni znanja o lcdima da bi se iša zafrkavat na taj način.
Postoji li neki način da pouzdano saznam do čega je?
|
Ako imas multimetar mozes testirat napone na inverteru i flatu, ne znan na pamet kako ide ali mogu provjerit, ako je sve ok onda je do lampe, ako nije onda ce pokazat di. E sada moze bit da je i neki osigurac na dovodu otisa, pa nema stabilan napon (dogadjo mi se na Aceru). Tu je samo tribalo prominit odgovarajuci osigurac i sve je radilo.
|
|
|