pozdrav gupi!
koristim laptop a spajam se na frendov internet koji živi u susjednoj zgradi.Stanovi su nam jedan nasuprot drugog i udaljeni nekih 50m bez prepreka.Koristim neku edimaxovu usb karticu.Prvo sam imao neku edimaxovu karticu koju mi je on dao
ali se sa njom uopće nisam mogao spojiti pa sam zbog toga kupio drugu edimaxovu karticu koja ima antenu i stavio ju na prozor sa 4m dugačkim USB kablom.
Ovo je sada već bolje ali mi signal stalno varira a povremeno zna i puknuti veza.
Probao sam staviti neku antenu (kažu da se zove panel antena) koju sam dobio na tu wifi karticu ni to nije baš nešto
pomoglo.
Čini mi se da mi je ovaj USB kabel malo predugačak jer kad je kartica uštekana bez njega bolje radi.
Vidim da se na njuškalo prodaju neke USB Alfe i po forumima pišu da ima dosta jak signal i da ova udaljenost ne bi trebala biti problem.Dali je to istina ili da kupim neku drugu karticu ali ne moram još na nju kačiti tu panel antenu.
Volio bih da uštekam taj WiFi stick tipa alfa direktno na laptop pa da budem mobilan po sobi i ako je moguće po stanu.
Puno Vam hvala na pomoći !