Citiraj:
Autor 2 die 4
Ajde, super da si zadovoljan, ali moram te razočarati, ti nemaš na njemu optičko tražilo, ti imaš EVF ili ti ga Electronic ViewFinder = mali ekran u tražilu, iskreno imao sam ga priliku koristiti i to nije nikakva prednost nad običnim LCD-om, jedino možda u situacijama gdje je svijetlost prejaka (sunce po ljeti) pa je EVF dobar je r je ipak u sijenu tražila!
|
jao ovo je neka greška piso sam preko mobitela i neznam kak nije poslao napisani tekst nek to moderatori obave svoj posao tj. brisanje posta
htio sam reći da si upravu to da to nije pravo optičko tražilo i dobro da si me ispravio da me nebi netko krivo shvatio
No da je baš beskoristan kako bi neki to protumačili nebi se složio baš sam bio jedan dan isprobavao kad je bilo prekrasno vrijeme u podne na jarunu. Tada je ko za inat jako sijalo sunce i naravno teško vidio na ovaj veliki ekran, dok na to "optičko" tražilo tj. EVF vidio još predobro i nije bilo nikakvih problema.
Tako da nakoncu svakako nebih se htio odreći jer on više pomaže nego odmaže. Meni je bio prvenstveno prioritet da mogu po vani kad je jako sunce slikati, a bez ikakvog dodatnog pomagala kao taj EVF/optičko tražilo je čisto mučenje. I uostalom zato i jesam uzeo i takav optički zoom od 18x jer mi onaj klasični od 4-10x nebi nikako odgovarao zbog toga što znam slikati i s 50 m udaljenosti kada se nemogu približiti tom objektu zbog nekakve prepreke.
U svakom slučaju ima veliki plus i posve sam zadovoljan snjime i svakako ga preproučujem, ako nekome takav odgovara.