View Single Post
Staro 04.03.2012., 03:42   #67
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Zaboravio sam javiti kaj sam kupio, uglavnom ništa od ovoga nisam uzeo.
Jer kad sam našao Fujifilm s2950 i pogledao ga uživo odmah sam zaboravio da trebam kompakt !

Znači pao je Fujifilm s2950 slike radi vrlo dobro i veliki plus je taj kaj ima optičko tražilo što većina 99% fotića nema do 1500kn to je posebno bitno kada slikate po vani u prirodi u podne, jer tada u ekran nevidite baš "ništa" kao ni na ekran od mobitela pa vam ostane jedino to optičko tražilo.
Fotić me koštao u svijet medija 1399kn, starom se isto dopalo pa je dodao pare.

ovo je link da vidite kako radi slike

http://flickrhivemind.net/Tags/finep...50/Interesting

kratak review

Fujifilm s2950 nije velik kao DSLR još je "daleko" od njega i po veličini i po težini vidio i usporedio uživo, on je samo u debljini veći od kompakta, dok širina i visina približno kao i klasični kompakt. Odlično leži u ruci, nije težak s baterijama, ni glomazan, odmah u pakovanju dobijete 4GB karticu i jednokratne baterije 4xAA. Idu i punjive i jednokratne baterije tako da nema nikakvih frka. Imate vezicu koja ide oko vrata kao kod DSLR-a. Blic je isto tako odličan isprobao bio u sobi 4x4m kada je bila večer i posve ugašena rasvijeta znači čista noć, i kad sam sliko dijagonalno kroz sobu bio sam se začudio kak su još vrlodobro ispale slike. Ima i manualno podešavanje opcija po volji i ima naš balkanski meni jezik i upute.
Optički zoom radi s HD video, al se čuje malo motorčić kada zoomirate pa sad dal vam to smeta ili ne u smislu ubacite svoju neku mjuzu prilikom obrade videa, onda vam nebi trebalo smetati.

I moram priznati da me neodoljivo posjeća na DSLR !

http://www.fujifilm.com/products/dig...pecifications/

uglavnom kako sam se nagledao hrpetinu review kroz dva tijedna iskreno za preporuku mogu preporučiti za buduće kupce kompakte

-do 1000kn Canon sx120 is (nema HD)
-do 1500kn Canon sx130 is (720 HD)
-ako vam nesmeta veličina i bitno vam je optičko tražilo radi slikanje po vani onda svakako Fujifilm s2950 (720 HD)

Sva tri po meni rade još najbolje slike u tom cijenovnom razredu do 1500kn u ovome trenutku, naravno nakon što sam se nagledao hrpetinu review i načitao se na hrpetinu foruma što na hr i što na stranome.
Sad se vjerojatno pitate kolika je razlika u sliki između canona i Fujifilm tih dvaju modela, mogu reći da je neznatna. Samo je stvar kaj je canon manji od Fujifilm u debljini, dok je kod Fujifilm veliki plus pored ekrana i taj dodatak kaj ima optičko tražilo i naravno neodoljivo posjeća na DSLR i kvaliteta je doista na visokom nivou uopće neškripa niti ništa.

Nadam se da sam budućim kupcima ovime olakšao kupnju.

Zadnje izmijenjeno od: DANCI. 04.03.2012. u 03:49.
DANCI je offline   Reply With Quote