View Single Post
Staro 03.03.2012., 16:55   #1
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
(riješeno) ASRock Z68 extreme3 Gen3 & Transcend 320GB StoreJet 25M Portable HDD

Imam problem sa matičnom ASRock Z68 extreme3 Gen3 i prenosivim hardom Transcend 320GB StoreJet 25M Portable .
Hard disk ne radi kako bi trebao sa ovom matičnom tj. ne mogu kopirati podatke na njega ili sa njega na drugi disk .

Isprobao sam ga na drugom računalu i tamo radi perfektno (bilo da se radi o win xp ili win7 OS-u) , na oba sistema je radio bez problema .
Vidio sam da Asrock Z68 extreme3 Gen3 ima problema sa usb portovima (čitao po forumima) i da se to može ispraviti stavljanjem novijeg biosa .

Imao sam bios v1.10 i odlučio da stavim noviji koji "navodno" ispravlja problem sa usb-uređajima .
Flashao sam BIOS na najnoviji koji sam pronašao ( v 1.30 ) , ali i dalje je problem ostao isti tj. ne mogu snimati sa kompa na prenosivi Transcend .

Koristim Y USB kabel (pokušao sam i sa drugim kabelom) , ali ništa .
Promijenio sam i "drive letter" , formatirao sam taj prenosivi disk na onom kompu koji ga prepoznaje bez problema ali ova ASROCK ploča ne želi da se druži s njim !
Mislim da hard niti preko Y usb kabela ne dobija dovoljno struje ali neznam kako da to promijenim i što da radim .

Imate li kakav savjet !?
Kristijan1 je offline   Reply With Quote