View Single Post
Staro 02.03.2012., 15:33   #1
Debeli023
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2012
(riješeno) HP ProBook 4710s se gasi

Dakle, kao prvo pozdrav, novi sam na forumu (doduše, pratim ga već duže kao gost) i imam jedan problem.

Imam hp4710s koji nakon 3 ipo godine ima jedan problem koji ne znam riješiti.

Naime, neki dan mi se par puta ugasio za vrijeme korištenja, što do sad nije nikad radio (osim jednom, ali to je bio slučaj gadnog pregrijavanja). Naravno, otvorio sam ga, propuhao, očistio koliko se može bez kompletnog rastavljanja, ali se i dalje gasi u radu. Nakon toga sam slučajno otkrio i kad i gdje se gasi. Kad ga pritisnem na palmrestu na touchpad ili odmah lijevo od njega (a i sa donje strane laptopa na istom mjestu) se odmah ugasi. Skinuo sam palm rest, i u tom dijelu se nalazi southbridge (ako se ne varam) na koji pritisak ne djeluje jer je taj dio plastike skroz krut, i CMOS baterija. E sad, dio kućišta iznad nje je skroz savitljiv i kad se pritisne nasloni se na sredinu baterije, pa sam nekom logikom došao do zaključka da se zbog toga gasi.
Ostaje mi samo jedno veliko ALI, a to je da unatoč mojoj opservaciji nikad nisam čuo da se zbog pritiska na cmos bateriju komp ugasi.
Uz to, speed fan i core temp očitavaju normalne temperature, dakle ne grije se, ne daje mi nikakav cmos ili bios failure koji bi ukazivao da je baterija pri kraju i osim tog jednog ali itekako iritantnog problema sve radi kako treba.

Ako itko ima ikakav prijedlog, ideju, sugestiju ili savjet bio bih zahvalan.

Ostavljanje statusa quo mi ne odgovara jer je to na tako prokletom mjestu da i nesvjesno stavim ruku tamo pa se ugasi, a sa ovlaštenim servisima imam jako zanimljiva iskustva pa bi ga radije prvo sam probao srediti.
Debeli023 je offline   Reply With Quote