HP probook 4710s
mobile Core 2 duo @2.00
2x2 gb ddr2
500 gb sata2 HD (WD Scorpion Blue)
1600x900 LCD 17"
ATI mobility HD4330 512 MB (možda čak i 1 gb, nisam siguran)
Pozitivne stvari:
Imam ga već 3 ipo godine i prezadovoljan sam, pogotovo kad se uzme u obzir da se stvarno koristi ko prijenosnik, dakle sa mnom ide svuda osim na wc

17" inače i nije baš idealno za nositi okolo, al s obzirom da laptop nije ništa teži od standardne 15ice nije neki problem. Grafika super, vrti skoro pa sve (skyrim još nisam probao jer znam da čim ga instaliram mogu zaboraviti društveni život), ekran dovoljne rezolucije, puna tastatura (sa numpadom), i ono najvažnije, 8-cell baterija koja je prve 2 godine držala više od 3 sata normalnog korištenja (film, wifi i sl. istovremeno upaljeno) i cca 5 sati bez opterećenja (npr. malo veći download preko noći). Za pohvalu su i 4 usb porta, card reader i pci express card slot.
Negativne strane
Kao i svaki HP, hlađenje, tj. grijanje. samo 1 vent je premalo, a kao što sam naveo, ide svuda sa mnom tako da ga moram čistiti svakih par mjeseci. Tu dolazimo do drugog problema, a to je otvaranje. Nije problem otvorit ga da se dobije neki minimalni pristup za očistit prašinu, ali kad se ide u kompletno otvaranje (za mijenjanje termalne paste i sl.) to je mučenje. Plastični cover ispod tastature koji pokriva kompletni laptop i drži se na 20+ šarafa i jedno 20ak plastičnih zubaca koji pucaju ko kokice. Nikad više.
U svakom slučaju, budući da mu je vrime za zasluženu mirovinu, namjeravam ga nakon ljeta zamijeniti novim, i sad sam već siguran da će to opet biti probook 47xx serije, nadam se da će do tada izaći i 4740 (iako ni trenutni 4730 uopće nije loš).
Jedini problem s tim planom zamjene laptopa je taj što bi se mogla dogoditi malo ranije nego planirano jer sad nakon 3 ipo godine imam prvi problem s njim koji ne mogu riješiti, ali taj problem ide u topic koji ću sad otvoriti.