(riješeno) koristio speedfan i komp cudno radi
Evo da vam javim svoj problem.Instalirao sam speedfan jucer navecer.Prckao po brzini ventilatora od grafe i sve je bilo ok.No isao sam ga obrisat i od tada poceli problemi.Resetirao ja komp na grafi se vent nije vrtio ni na procesoru.Onda sam isao dignut win dok sam dizao win na procu se nije vrtio ventilator na na grafi slabo.. I nekako sam uspio dignut win i sada su nastali problemi..Dok sam u win temperatura grafe mi je 55stupnjeva.. U igrama prelazi 70 i monitor se zaledi i upali..Sada me zanima dali je moguce da je speedfan program nesto poremetio u biosu ili pokvario maticnu ili nesto takvo?Pokusao sam 2 puta dizati win sa 2 razlicite grafe i obadvije se pregrijavaju tako da mislim da grafa nije otisla.I zanima me dali kada se grafa pregijavala jel potrebno sada mjenjat pastu i na procesoru?
Mozda kako resetirati bios trazio sam jumper na mbo ali nemogu ga nac.. Gledao sam sa cpuz pokazuje da vent je na 80% a graficka temperatura skace od 48-60 i to dosta brzo.. Recimo svaki 2sec promjeni po 2-3 stupnja temperaturu
Aj molim vas pomozite.
Hvala
Ovo je konfiguracija
AMD ATHLON 7850 BE nikada clockan
GA-M52L-S3P
2GB ram kingmax 800mhz
sapphire ati radeon 3870 DDR4 512mb
HDD maxtor 250gb ima par losih sektora
dvd rw
napajanje noname 500w
Zadnje izmijenjeno od: vekica. 01.03.2012. u 23:15.
|