View Single Post
Staro 29.02.2012., 14:34   #1682
marke
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Samo jedno pitanje, u vezi moje kombinacije IP35 + E8400 (hlađen sa Hyper TX2). Znači na defaultnim taktovima i voltažama temperature u loadu ne idu preko 65-66°C. Pipam sve oko procesora, znači one heatpipove i heatsink i to je sve mlako. Kasnije dignem malo voltažu i taktove, recimo na 3,4GHz i 1,26V i max temperature u loadu su oko 71-72°C, ali sve je na dodir i dalje mlako. A kad dignem voltažu na nedobog 1,305V i takt na 3,7GHz i odvrtim Orthos, iste sekunde skaču na 79-80°C. Međutim, ja i dalje pipam sve oko procesora i sve je mlako do toplo...

Hyper TX2 je pravilno postavljen, pasta je ispravno nanešena, TjMax je 100 (iste temperature su u RealTempu i Everestu), Orthos test prolazi normalno (doduše samo 15 min sam odvrtio), tako da mi nije ovo jasno. Dali je moguće da su ti senzori krivi? Jel se ja varam kad pretpostavljam da bi heatpipeovi ili onaj metalni dio hladnjaka koji nasjeda na procesor trebali bit bar vrući, ako ne i kipući na tim temperaturama? Ili bar matična tamo oko procesora?
marke je offline   Reply With Quote