View Single Post
Staro 28.02.2012., 15:25   #423
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Maddogg Pregled postova
da, trebao sam navesti za što mi treba...

dakle - kupujem ga ženi, a ona će ga uglavnom koristiti za surfanje, čitanje (e-books, pdf-ovi), mail, pisanje tekstova (znači poželjno da se može skopčati nekakva tipkovnica)...zbog ovog zadnjeg joj želim uzeti ekran od 10", za izvrtiti nekakav divx na putovanju, glazbu.....od igrica - solitaire, angry birds...nista zahtjevnije od toga...ukratko - više "uredske" stvari

ja ću ga povremeno koristiti uglavnom za surfanje, HDMI mi je zanimljiv zato što sam pročitao da se može spojiti na telku, pa nju koristiti kao monitor, odnosno da ima funkciju media playera (iako mi to uopće nije presudno, dapače ni bitno, obzirom da imam media player...no plus je ako ima tu opciju).

znači definitivno - 10" ekran, što veće rezolucije, capacitive, budžet cirka 2k kn...za ostalo sam fleksibilan
onda ti dvojezgreni procesor nije must-have. za media player preko tv-a ti prvo treba biti prikopčan na struju ali valjda ti je to jasno. slika kakav god tv bio će ionako ovisiti o materijalu kojeg puštaš.
ako se možeš "pružiti" do 2500, kupi acera 500/501 (razlika je samo u 3g modulu) i imaš prilično dobar tablet, ili idi na ipad jedinicu.
kapacitivni su manje više svi 10" modeli, a rezolucija-12xx*8xx kod nešto skupljih uređaja do 1024*600 kod low/mid range uređaja.
s time da na 16:9 uređajima mada su 10" nije nešto preugodno čitati internet stranice. za čitanje i pisanje je 4:3 puno ugodniji za rad.

Citiraj:
Autor robi64 Pregled postova
uzeo sam samsung galaxy s 5" wifi tablet,uspio sam napraviti root idr.ali mi nije jasna ona opcija u USB postavkama gdje ima stavka Media Player, da li to znači da se može kada se uključi ta opcija gledati preko USB memorije ili vanjskog diska recimo filmovi,moram priznati da sam pokušao sve načine ali mi to nikako nije proradilo jednostavno tablet ne prepoznaje vanjsku USB memoriju,pa čemu služi onda ta opcija ako netko zna?
http://imageshack.us/photo/my-images/560/221738791.jpg/
mislim da to nije za playanje medije nego za sinhronizaciju medija fajlova između samsunga i pc-a/kiesa. ako imaš postavke mass storage->vanjski disk, interernet->spanjanje pc-a na internet preko mobitela i media player-to bi trebalo biti to. a ako sam tablet nema host usb, onda moš' uštekat' što želiš, neće biti prepoznato.

sorry roby, nekako mi se čini da si i ovaj put zeznu stvar s kupovinom...

Zadnje izmijenjeno od: viking.software. 28.02.2012. u 15:32.
viking.software je offline   Reply With Quote