View Single Post
Staro 26.02.2012., 17:35   #23
Busola29
Guest

Ne mogu vjerovati da sam naišao na ovu izvanrednu temu ovdje. Čestitam i drago mi je. Ne koristim Google već duže vrijeme iz razno raznih razloga , a jedan od najvažnijih razloga je smješno cenzuriranje vijesti iz Libije, Sirije i drugih zemalja.

Pošto se bavim politikom i pišem dosta blogova na pollitici.com, cilj mi je uvijek imati pravu informaciju sa jedne i druge strane. Nažalost Google.com (tj.hr kod nas...) je ko korporacija preuzeo ogroman udjel u svjetskoj cenzuri nezavisnih medija. I dok se npr. kod upisivanja Libije jednostavno izbacuju vijesti sa zapadnih medija (iako npr. neki nezavisni mediji su čitaniji...) i zaobilaze ostali mediji koji nisu povoljni "razvijenom" Zapadu ja se neću koristiti Google-om, jer jednostavno ne mogu doći do pravednih i istinitih informacija.

Do prije desetak godina čak sam ja dijelom živio u zabludi da je svijet sličan onome što nam prikazuje BBC, CNN, index, vecernji , jutarnji , dok nisam otkrio alternativne medije koji donose posve drugu priču. Proučavajući sve više i više dolazio sam do zaključka da "mass" mediji nas žele ostaviti u neznanju i ono najvažnije APATIJI. Npr. jedan vrlo zanimljiv primjer kada su se prošle godine desili prosvjedi u Londonu i po nezavisnom izvoru izašlo 2 milijuna ljudi na ulice (po mass medijima 400.000 iako su rijetke slike na prozapadnim novinama ukazivale drugi broj...) praktički u tražilici google.com nije bilo uopće teksta o tome ... to jest kada upišete prosvjedi u Londonu dobijali ste smješne informacije o

Što se tiče facebook-a nitko Vas ne nadzire u početku, ali ako nekome postanete "zanimljivi" npr. tajnim službama svaki vaš klik je doslovno zapisan. Čak štoviše postoje analize u kojima su ljudi tipkali u pretraživanje neku osobu i nisu dali zahtjev da se nađe ta osoba, da bi nakon 50 puta u slijedećem spajanju se pojavila ta osoba ko prijedlog facebook-a za prijatelja.

Uglavnom ko će plesati kako vrhuška svijeta kaže tom google, facebook, youtube ništa ne smetaju i neće ni "osjetiti" cenzuru ... , a tko će probuditi mozak , sudjelovati u prosvjedima, aktivno se za nešto boriti itekako će osjetiti cenzuru interneta danas.

Ako me hoćete pročitati o ovim temama i cenzuri slobodno imate moje tekstove na pollitika.com i vjerujte nailazio sam ja običan čovjek na brdo cenzure kod nekih tekstova.

Zadnje izmijenjeno od: Busola29. 26.02.2012. u 17:48.
  Reply With Quote