View Single Post
Staro 26.02.2012., 08:50   #17
BSA<AK-47>
Napokon dočekao DNF :)
Moj komp

BSA<AK-47>'s Avatar

Datum registracije: Jan 2003
dali ti monitor/i ima kakve opcije za podešavanje input signala?

evo moj slučaj :

ja sam zadnjih tjedan dana poludio u potrazi za riješenjem takvog sličnog problema.
meni se dešavalo to da bi monitor nakon dužeg vremena "neaktivnosti" ili je duže vremena ugašen (tipa, preko noći) ostao u standby i isti simptom. restart ne pomaže a
morao sam ga ,na gumb, izgasiti komletno i upaliti i onda radi ok ,dobije signal i sve je uredu. komp uredno radi.

i nakon cijelog prošlog vikenda guuglanja i cijelog tjedna provjere ovih stvari:

-novi dvi-to-hdmi kabel

-novi vga-to-dvi kabel

-druga grafa

-stavljeni novi driveri i grafe i monitora (iako to nema veze sa coold boot! jer bi grafa trebala slati default/nativnu rezu monitora u "boot fazi")

-flash mbo biosa- sa 3 različite verzije

-drugo napajanje

jedino kaj nisam probao s drugom pločom jer nema baš svatko 1155 al i neznam koliko bi netko bio voljan posuditi na tjedan dana ploču.
morao sam svaku stavku isprobavati jednom dnevno (jebiga ipak radim cijeli dan,a žena se ne razme u kompove dalje od firefoxa i HOG ),
jer čim ga jednom upalim ,ostatak vremena je ok.

i na kraju najbanalnije riješenje od svih mogučih
u OSD meniju monitora imam opcije za podešavanje INPUTA(dolaznog signala) :
-source : VGA ili HDMI
-auto search : ON / OFF

vjerojatno sam prčkao po monitoru kada sam ga kupio i stavio Auto Search na -Off

evo već par dana uredno se pali ,tako da mogu smatrati da je problem riješen.

malo prošvrljaj po postavkama monitora, da nisi i ti možda slučajno nekaj krivo podesio?