View Single Post
Staro 24.02.2012., 20:52   #4027
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Aj bacim brzi review SGN-a, uglavnom paralele s Desireom... prvo background check o tome koji sam stil usera:
- ne volim apple, itunes i zatvorene gluposti - ip4 je do jaja mob, ali preogranicen sa vlastitim fosiranjem (think different - a svi iphonei do jednog isti... wtf).
- ne volim pretjerano kemijat po mobu, ali neke stvari zelim sebi prilagodit
- nemam namjeru vrtit benchmarkove i overclockat jer mislim da su to piz_arije
- mob je prvo mob, onda IM mašina, a onda gps, a onda walkman, pa tek onda fotic (prioriteti )

Samsonite Galaxy Nexus review:

Do jaja:
- ekran, ekran, ekran - daleko najbolji ekran koji sam vidio - od reze do izgleda filmova, pa do velicine. netko ce rec da je to preveliko za mobitel, al' be my guest i gustajte se na 3.2" ekranima onda
- brzina - osjetno brzi i lakse dise u odnosu na Desire - aplikacije se instaliraju unutar 3 sekunde, skrolanje je fluidnije, fotic okida ultra brzo, animacije rade glatko, gotovo sve je instant
- UI - ICS ima super nove featureove, naviko se na njih u roku keks, opcenito ostavlja dojam prilicno ispoliranog proizvoda, jedino sto bi mozda taj options/menu button mogao biti malo ocitiji nekad (citaj: fale mi ipak malo hardverske tipke prva 2 tjedna )
- space - 16 giga spacea, 13.5 slobodno. U odnosu na Desire koji je bio prilicno retardirano ogranicen sa internim spaceom, ovo je opci dernek
- video recording - snimke u 1080p izgledaju svjetski (po danu)
- kvaliteta izrade - ne znam, meni je onaj carbon bog na straznjoj strani super, ekran je scratch resistant i nemoze se ogrebat (probo kljucem), nije tezak kolko izgleda velik, i vec volim sto je tanji 30% od desireta.
- kvaliteta zvuka - poboljsanje u odnosu na desire definitivno - sa dobrim slusalicama zvuci predobro

So-So:
- fotic - nije los, ali mogao bi bit i bolji (recimo 8mpix / iphone4 quality bolji) - sva sreca nisam od onih dr..adzija koji slikaju apsolutno svaki drek koji vide / pojedu / posjete, pa me za fotic zaboli - glavno da nije losiji od "osrednje" u klasi - definitivno bolji od Desirea, pogotovo boje
- baterija - 2 dana low-mid usea izdrzi - nije lose, al' ne bi se bunio da je 3 - srecom ni to me ne je_e jer ga punim svaku vecer ak treba (prvi dan je trajala 6h, cisto za informaciju)
- kapacitativne tipke - bla, naviko na desiretove, pa mi sad fale. vjerujem da cu za mjesec dana govorit da ne bi iso nazad na hardverske nikad - ali za sad sam na 70% fale, 30% je cool i bez
- face unlock - bla. drzo upaljeno 1 dan, onda me pocelo nervirat, a kad je frend odlocko moj mob na svoju facu, reko zaje_i - cool feature, ali treba jos koji droid da spoliraju

Bla:
- standby - on tipka je sastrane umjesto na vrhu - ovo me nervira. amen.
- javim kad nadjem jos