View Single Post
Staro 22.02.2012., 01:01   #1271
afterburner
Premium
Moj komp

afterburner's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Evo jedna "kratka pricica" i par pitanja:

Veceras san isa u centar grada slikavat karneval. I sad tako ti ja okolo bezveze slikajen..i odjedanput nasrid marmontove izlete Braco i Seka (ne pravi al su bili atrakcija)...i ofkors nemsmin to propustit za slikat.
I namistin ja kadar ... guzva, jedva vidin ista iprid sebe.
Stiskan dugme za slikat ...nece da fokusira (canon 50d i 24-70 2.8 L)...gledan ja jel san nesto krivo namistija..
sve kull namisteno..i proban ja ponovo kad nece ni drugi put...i tako panika me vata laganini
gledan opet sta nevalja..jel mozda manual fokus umjesto automatskog (i to mi se znalo desit koji put) al sve ok..
Ugasin... upalin ..nece da fokusira.
Proban na onom battery gripu ..nece ni tamo...cak ni sa fokus assistom sa blica nije tilo vatat.
E tu san vec pop****... sklonin se sa strane i pokusavan dobrih po ure (zapravo je bilo 2-3 minute al meni je ka vjecnost izgledalo)
I ono uspije mi fokusira ali sporo ko blato. Proban ponovo kad sad radi normalno....
I tako iden marmontovom i cilin putem provjeravam sve jel radi. Vise "ne" nego "da". Maskare uopce i ne primjecujem, Braco i Seka su se izgubili u masi. Da se uvjerim da nisam lud dan bratu da on proba, ni njemu nece. Dodu neke zenske oce da ih slikan... proban i vidi cuda radi. I radija je jos to malo sta san bija tu. Oden doma malo to testirat detaljnije I naravno doma mi isto vecinu vrimena radi. Al neda meni djava mira ...naden kutiju i racun..kad ono jos jedan dan vridi garancija! Usput drugi mi objektiv (70-200 2.8 IS II) radi savrseno.

Eto sad nakon duzeg pisma..ide pitanje
Oce li mi prihvatit objektiv u servisu ako ga odma sutra ujitru posaljen? Naravno ogromna sansa je da ce oni to probat (ako prihvate uopce) i da ce njima sve radit. Sta cu onda..samo ce mi naplatit postarinu ako ne i jos neke dodatne troskove. Servis je negdi u Zagrebu a ja u Splitu. Sta mi je najpametnije napravit (osim zvat servis )? Kakva su pravila sa garancijom u zadnji sekund??
afterburner je offline   Reply With Quote