U obranu Shadow Maskonija, spominjao sam vise puta Hitachi top modele, koji su bili prvi izbor za DTP-ovce, bez obzira i na najbolje trinitron modele.
EDP je ne samo dao novi zivot, vec su reputacijom bili najostriji CRT-i na trzistu. Moiré problemi, doduse, nikad nisu potpuno otklonjeni, ali to bio trajni limit kod SM-a. No, ostrina im je bila fenomenalna za CRT. Sjecam se prvog Hitachija vidjenog u HSM-u, koji je toliko odskakao od susjednih monitora na stolu, da je kulturni sok bio ravan prvom upoznavanju Atari SM124 (
Goldstar), koji je na svojoj mobilnoj (za danasnje pojmove) rezi, jednostavno odusevljavao nepojmljivom ostrinom i osvjezavanjem.
Ne mogu se sjetiti, jer uopce nisam ni pokusao citati oznaku monitora, no,
CK mi je davno posudio, tada najnovijeg Samsunga 17", koji je bio standardni monitor u ponudi. Ostrina me je prilicno iznenadila, posebno sto je uz njega stajao Eizo i Sony, jer je treci Philips isao na servis, pa sam tesko mogao pretjerati dojmom hvale. Izuzetno tanki shortneck i vjerojatno iz zadnje Samsung CRT serije ikad. Mislim da je otisao Dubeckom kolegi kuharu, koji je isto bio PCE forumas
...