View Single Post
Staro 21.02.2012., 16:17   #46
skyman
Premium

skyman's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor Neurosis Pregled postova
Kučište mi je na posebnom stolu, a ovaj filter s kojim dolazi iskreno nije nešto, a Demciflex su koliko sam čitao najbolji filtri koji se mogu kupiti (firma radi samo i jedino filtre, tak da moraju biti dobri :-) ). Jesu skupi ali rade odlično. Budem uzeo za intake naprijed 200 mm. A koliko sam skužio ako imam više intake nego exhaust ventova, ne stigne se sav taj zrak izbaciti van kroz exhaust vent. pa zrak izlazi van kroz ostale otvore , pa to sigurno ima utjecaja na airflow. Tj. temperature bi bile lošije.
A sad neznam dali se isplati mijenjati gornji 200 mm na dva od 120 mm ventilatora. i malo glupo pitanje pošto se ne kužim dali treba gledati na RPM-ove ventilatora vidim da ih ima od 1200 do 1900 okretaja? I trebao bi mi valjda Scythe kaze master pro ili nešto sl. da reguliram brzinu da nisu max stalno zbog buke kad bi stavio 2 120 mm umjesto 200 mm (onda bi bilo 4 ventilatora na kučištu) ovaj gore kontroler koji dolazi na kućištu regulira 3 venta
Ma i ne moraš mijenjat taj gornji, nema neke razlike što se tiče temp ako staviš dva od 120mm, naravno govorim o istom omjeru buke/rpma...naravno da treba gledat broj okretaja, vent na većem broj okretaja logično i gura više zraka, isto tako veći broj okretaja - više buke (generalno govoreći, naravno kvalitetniji ventovi ne buče na istim rpmovima kao manje kvalitetni ventovi)...al eto ako te žuljaju pare, eksperimentiraj malo..al kao što rekoh, nećeš ništa značajno dobit...
skyman je offline   Reply With Quote