Asus koristili hibridno rješenje koje naziva Digi+ VRM. Ostali proizvođači koriste isključivo analognu regulaciju napona koja je jeftinija za implementirati. Digitalnu regulaciju je koristio dobri stari Abit (QuadGT modeli) i sad nažalost pokojni DFI (svi LP UT P35/P45/X38/X48 modeli), kojeg si upravo naveo. Pozitivne strane digitalne regulacije napona su čistiji i manji pad napona, ali po cijenu većeg zagrijavanja i više cijene. Analogna regulacija napona (koja je jeftinija i hladnija) je daleko dogurala s današnjim pločama, pogotovo kod korištenja sve češćih DriverMOSFET-a. Uz to, sve su češći IC-ovi koji implementiraju LLC funkcionalnost, tako da ni pad napona nije istaknut kako je bilo prije (kada su se za takvu svrhu morali raditi razni modovi na ploči). Danas rijetki koriste isključivo digitalnu regulaciju napona. Prvi tko mi pada na pamet je EVGA sa svojim Classified pločama (X58 Classified, SR-2...), koja opet spada u posebnu cjenovnu klasu, tako da ne čudi izbor digitalne regulacije.
Inače nevezano za tvoje pitanje, zbilja mi nije jasan Asrockov potez sa Z68 Pro3 modelom. Regulacija napona koja je ukomponirana na toj ploči je zbilja kriminalno slaba. Kako vidim, u pitanju je četverofazna regulacija napona samo za procesor, jedna za memorijski kontroler i jedna za grafički čip u procesoru. Jasno mi je o kojem se cjenovnom rangu radi, no opet, ako se neki K model potjera malo žešće s naponom, bez adekvatne (OVP, OCP) zaštite, ploča će skviknuti samo tako. Vidim da ste obratili pažnju na to, samo sam htio iskomentirati i složiti se kako je P67 Pro3 model ipak bolji izbor za te novce