Citiraj:
Autor jopis
A za S+ i S2 liste čekanja, ekipa očito ne kuži da postoje prioritetni klijenti i obični klijenti. Onaj tko to zna, već odavno ima u rukama svoj primjerak dotičnih mobitela.... A druga stvar, problem je što i među takvima ima priličan broj ekipe koju takav mob ne dira 2%, pa završi odmah u oglasniku, dok bi neki običan korisnik pretplate uzeo S2 samo za sebe, a ne da okrene na njemu soma kuna....
|
Ha gle, imali oni prioritetne ili neprioritetne klijente, nositelj usluge je obavezan osigurati uređaje za prodaju. Ako staviš nešto u cjenik, ne možeš natezati ljude tri mjeseca govoreći da uređaja nema zbog toga što Samsung ne može proizvesti dovoljno komada, dok jedan Tele2 nabavlja svako malo sa istoka nove serije istog tog uređaja.
To što netko prodaje u oglasniku taj uređaj ili ne, ne dira druge jer je on svoj račun dobro platio, prije ili kasnije. Stvar je u operateru koji je moralno obvezan osigurati uređaj u razumnom roku, npr najkasnije par tjedana. Ovo je bilo čisto marketinško zavlačenje.
Npr moja situacija, kraj studenog, pokušavam kupiti S+, čekam u redovima, odbijaju me, kao nema uređaja. Svaki tjedan ista priča. Ali i svaki tjedan mi nude nešto drugo, npr Move Balance, pa Galaxy Ace, pa iPhone 4s, pa sim pa tam... Znači njima nije interes prodati S+, nego 1. dovući kupca u dućan sa dobrom ponudom (S+ i S2 za jeftine pare oglasiti svuda) a onda 2. u dućanu obraditi kupca i riješiti se zaliha, uvaljati što je optimalno u tom trenutku... I tako je bilo, sve dok nisu naručili zilijun komada prošlog tjedna i sada su više manje svi dobili uređaje. Ali ono, da 3 mjeseca ne možeš dobiti jedan mobitel od 800kn

Nikad mi se nije desilo da auto od 100kkn čekam puna tri mjeseca. Ironično, zar ne?