View Single Post
Staro 19.02.2012., 21:35   #41
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor begi Pregled postova
Razloga može biti više;
Na anteni provjeri jesili stegao preko bakrenog dijela, ili folije, da nisi preko vanjske plastike. Ako već imaš signal dodatkom pojačala koje ide do antene bi sigurno stabilizovalo signal, te bi radilo bez kockanja. Nisi naveo što koristiš kao prijemnik, jer ima ih slabo osjetljivih "gluhi", ja sam imao slučaj da s jednim resiverom hvatam sve, a drugi uhvati pola kanala na istoj anteni. Antenski kabal također ima gubitke, preko 10-15m već nije zanemarivo.
hvala begi šta se zalažeš na tome da riješimo "naš" problem... već "par" sati tv radi besprijekorno, sa svako toliko nekom smetnjicom, ali brzo nestane i vrlo vrlo rijetko, znači - više radi nego šta NE radi... i to je OK... moram napomenuti da je vrijeme vani vrlo oblačno i pada kiša (ako uopće igra to kakvu ulogu?), vidit ćemo kada će biti vrijeme bez oblaka, sunčano, nalazim se u istri, 50-ak kilometara od učke (odašiljača)...

- nemam nikakva pojačala, i to namjeravam kupiti, ali mi treba više informacija pošto nemam blage o tome, kakvo pojačalo (link?), gdje kupiti i kolika cijena, kako se tu uopće "montira"?

- ovo šta si napisao ću svakako provjeriti... reci mi još jedanput, postoje li kakve slike na internetu kako "pravilno" spojiti logaritamsku antenu (baš sam idiot, ali jbga )

- kao prijemnik koristim neki od infinityja - ne znam točno model, ali mogu potvrditi da je recimo iz lower-enda (nekih 200-tinjak kuna prije godinu, dvije)... doduše, njega sam koristio i kod sebe doma i radio je više nego savršeno (ono sa pojačanjem u postavkama resivera mi ne radi - valjda jer povisi napoon za 5V pa mi napiše "preopterećenje" i da će se automatski resiver ugasiti - sve se zablesira...

- koristim nešto manje od 15 metara tog "jeftinijeg" antenskog kabla, ali vjerujem (nadam se) da to nije problem...

- gledam onaj sustav rotamax, kao šta i jedan već postoji na ovom krovu, 550 kn mi je dosta skupo (a gledam da šta jeftinije prođem jer nisam baš u nekoj zavidnoj situaciji)

- još jedanput da pokušam objasniti kako sam spojio antenu; znači provukao sam antenski kabel do početka antene, odnosno "kljuna"... tamo sam ga izvukao nekih 20-25-ak centimetara i ogulio "prvi plastični omot", došao sam do folije i tankih žičica, potom sam otšarafio onu pločicu na toj iskrinoj logaritamskoj anteni i zašerafio uzemljenje (foliju i žičice) s time da u anteni je također ostalo oguljenog antenskog kabla u "cijevi" - da li to smije biti tako ili bolje ne? po meni, mislim da je ista stvar šta to dodiruje a možda i nije? zbunjen sam...

onda nakon šta sam prišarafio sa pločimo uzemljenje u anteni, odrezao sam viška folije i žičica i odrezao onu unutarnju plastiku, kako bi došao do one deblje bakrene žice u sredini, nju sam dužine 5-6-7 centimetara, presavio šta sam bolje znao prema gore, dakle u drugu, gornju cijev antene i tamo je prišarafio s donje strane onog šarafa i malene pločice metalne s time da ta bakrena žica u sredini dodirivala prvu "kost" - žicu antene iznutra? smije li ona to dodirivati ili ne?

poprilično sam zbunjen oko svega toga, jer stvarno nemam blage i nikada to u životu radio, ako treba, popest ću se na krov i poslikati par slika kako to uopće izgleda u ovom mom izdanju?