View Single Post
Staro 19.02.2012., 13:58   #39
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor begi Pregled postova
Uglavnom svi tvrde da treba biti neki razmak po visini između antena, jer jedna drugoj može promijeniti prijemne karakteristike. Recimo min 80-60cm. Ja pretpostavljam da taj razmak može biti i manji u slučaju da signal dolazi iz istog pravca, a moguće lako da se signal i pojača. Najbolje je praktično probati. Ako nema mjesta, dogradi jednu tanju cijev od metra na postojeći stup (uguraš u deblju 20cm), antenu na vrh i imaćeš najbolji signal. Naravno oprez s penjanjem
hvala begi...

...još jedno pitanje; jučer sam cijeli dan visio po krovu, namještavao antenu simo tamo, okretao, spuštao dolje, prema učki, prema moru uglavnom, ništa konkretno osim šta sam se naživcirao

...pronašao bi čak i programe koje želim gledati s vremena na vrijeme (naše - hrt1,hrt2,rtl,rtl2,nova tv...), ali bi se vidjeli tek nekih pola sata i kao da bi vrijeme iscurilo, počele bi one smetnje po tv-u "kockice" i sve bi se zamrljalo sve dok je pisalo "nema signala". jučer je bio sunčani dan bez oblaka a danas kada sam ponovo presearchao kanale vide se dobro? u čemu je kvaka?

1) jeftini kabel - 1,20 kn po metru?
2) čisto nebo i sunčan dan pa se ne vidi ništa? šta bi trebao u tom slučaju, neko pojačalo ili slično? a šta kažeš na onaj rotor za okretanje antene?
3) slabo sam spojio kabel na antenu? (ogulio sam oko 20-ak centimetara kabla do uzemljenja i pustio ga u "cijevi" od antene, šaraf naravno da sam stegnuo, onda sam onu glavnu "žicu" u sredini poveo do druge, gornje cijevi i tamo pustio da dodiruje iznutra onu kost antene, prvu, oko 5-6-7 centimetara), možda sam u tome pogriješio?
4) nešto drugo?

hvala!

P.S. čak i jučer kada se poprilično slabo vidjelo ili ništa, kvaliteta signala i jakost su bili na dobroj razini