View Single Post
Staro 18.02.2012., 20:31   #28
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor skyman Pregled postova
Najbolji model za tih komp su tihi ventovi i što manje mehaničkih diskova...amen
Najpametniji post ovog threada. Jednostavno je tak, noise absorberi su tu radi 2 stvari:

1) Marketing (imal buš tiši komp...yea right)
2) da smanje frekvenciju već skoro nečujnog kompa (ak u pol noći čuješ komp - to je preglasni komp da bi nose absorber imao utjecaja)

Kod mene je situacija trenutačno:

135mm u Coolermasteru se jednostavno ne čuje na 30cm udaljenosti (sjedim cca 50cm od kompa)
2x KamaFlow2 900rpm @750rpm (proc i ispuh) - ne čuju se na 20cm udaljenosti
1xXigamtek 170mm @400rpm - usis...ne čuje se sa 10cm udaljenosti
Disk sam namjerno uzeo 2.5" jer su tiši (proizvode manje vibracija i nižu frekvenciju motorića) - on je u Scythe Himuro Mini koji jednostavno ubija šum motorića i dodatno sve skupa na gumicama pa nema ni vibracija...ergo - disk je nečujan na 20cm udaljenosti.

I sve to u Chiefu koji je otvoren sprijeda ko onda teta koja stoji na uglu jel Probao sam razna kućišta i razne tehnike oblaganja i mogu reći jedno - najbolje šljaka onaj karton u kojem kupujete jaja ali je sve to tu negdje i jednostavno se ne isplati s tim zezati.

P.S.- razmišljam o vratašcima za stol i da cijeli dio di ide komp obložim tim kartonom - e to ima smisla
tomek@vz je online   Reply With Quote