Citiraj:
Autor makaza
Naime ventilator se nekada upali a nekada ne.U biosu u pravilu nikada ne radi a nakon dužeg vremena kada komp ne radi moram ga rukom malo provrtiti dok je računalo upaljeno da bi se počeo vrtiti.Prilikom restarta se upali nakon par minuta.
|
Prema opisanom reklo bi se daje prasina malo uslaulezajeveizapeklase. rastavi vent i ocisti ga ako ti se da. Naravno poslie ga podmazi (grafitna, neko valvolajn *sintetsko*, vazelin {ako tko znagdje tog imajoszakupiti})
Malo je cudno sto se i pri soft-restartu isto zaglavi ... bit ce kao na nekim karticama pri bootu se vent treba zavrtiti max brzinom kvazi-self-test pa se zaglavi zariba kad mu se podigne brzina.
Inace lijepo od tebe sto si podigao temu iz prasine da ja ne moram
Citiraj:
Autor Baja 001
Isto tako sam rekao da se referiraš na HD4850 vs. 8800GT 512 – and the winner is? – rev by Gilbert [56k Warning!] a ne neki strani plaćeni test
Da ja je imam, da imao sam i 9800GT i da razlika je neprimjetna, nešto bolje ide na nVidiji nešto bolje na ATiu, ali razlika u driverima i komplikacijama mi je manja bila kod nVidie, pa sam i odustao od ATIa
Ako su tebi prošle obe kroz ruke svaka čast
|
Odlican test no ako si osobno imao ATija tih dana trebao bi znati kako su postene drajvere za HD4000 seriju tek izdali pri izlasku HD4890 (9.3 su bili jos malo bagoviti) ali od 9.5 pa do izaska HD5800serije je bio goldenage za HD4000 seriju i poslovicno lijene programere ATi drajvera.
Smjesno je kako ljudi preuvelicavaju performanse 8800GT/9800GT a istodobno zaboravljaju kako je nVidija imala istu arhitekturu od 11-2006 (G80, te ispoliraniG92). Sto je u trenutku testa skoro pune dvije godine. Dok je ATi/AMD kasnio s famoznom R600kom i u meduvremenu izbacio 3 razlicite verzije verzije svojih high end cipova (od failed R600, patched-up RV670 i konacno polished R770) cije drajvere i nije bas pretjerano doradivao sve dok se nisu izjednacili s nvidijom u broju prodanih dx10.x high end kartica.
HD4800 serija je dosta popularna jos dan danas, dok 9800GT/GTX ako i zanemarimo "bumpgated die affair" je hardverski dosta slabija a trosi znacajno vise i od HD4870.