Citiraj:
Autor jopis
Ne ljutim se, što bih se ljutio, ljudi smo, razgovaramo, razjašnjavamo.
Možeš ti slobodno pitat profesora, mehaničara, bilo koga samo jednu stvar - ako u motoru dolazi do potpunog cutoffa goriva (dakle ono što ja tvrdim cijelo vrijeme, da motor i dalje mora imati goriva u sistemu posve do samog cilindra, dakle potrošnja motora nije 0), ne bi li se pojavio airhole u sustavu ubrizgavanja pri pritisku pedale gasa? Jer bar na stotinama motora koje sam ja imao rastavljene ispred sebe, nepovratni ventil, je odmah prije dizni (brizgaljki kako već nazivaš). Znači u tih doslovno par cm, kad bi totalno prekinuo dovod goriva, da ga jebeš mora se stvorit prekid u opskrbi, što bi rezultiralo trzanjem motora, kratkotrajnim; pa ipak dovod goriva postoji, nije potpuni cutoff, što ti potvrđuju sva testiranja da sa cutoff sistemima uštede goriva su cca 10%, a ne neke extra brojke.
|
Gle, koliko ja znam, pumpa goriva konstantno radi, dakle ti imaš tlak prisutan u sistemu i nema pada tlaka, samo se čeka naredba ECU da ponovno baci naredbu da treba ubrizgavati.
Ne vidim razlog zašto bi morala biti rupa u sistemu kad pumpa radi.
Trzaji postoje (često neprimjetni jer je to dobro izvedeno), ali su uzrokovani trenutnom promjenom brzine pada broja okretaja kad on počne ubacivati gorivo...
Ovo sam našao u jednoj sličnoj raspravi, valjda smijem staviti ovdje link:
http://www.autoshop101.com/forms/h43.pdf
Strana 7 je zanimljiva, tamo je i objašnjenje što se događa kad je auto dugo u režimu kočenja motorom.
Čini mi se autentičnim