Citiraj:
Autor Prako
Pod
1.
Ne znam koji je to start stop sustav od prije 20 godina o kojem ti to govoriš. Konkretno znam kako stvar funkcionira na wag-ovima i BMW-ovima, auti imaju drugačije alnasere, alternatore i akumulatore, naime kod njih se "kočenjem motorom) dodatno puni akumulator radi efikasnosti start stop sustava. a te teorije da pri paljenju potroši tolike količine goriva vrijede za starije motore.
http://www.youtube.com/watch?v=8KPftgvoM4o
2.
To je tu negdje. Može vrijednost biti i veća ako je uključena klima ili ptc.
3.
Ne znam koliko je rijedak, znam da ga ima Golf trojka TDI koji je već skoro 20 god natržištu.
4.
Kad toliko znaš o novim motorima, onda moraš znati da i prekidaju dovod goriva, današnji dizeli ubrizgavaju i višefazno, ovisno o potrebi, a tako i po potrebi i prekinu ubrizgavanje, ne vidim razlog da bi opao tlak u sustavu dobave goriva.
5.
Kad spojiš na dijagnostiku sa upaljenim motorom, imaš tamo brdo podataka pa između ostalog i točnu količinu ubrizgavanja goriva po svakom cilindru i mg.
|
1. Takav jedan škoda driver a nemaš pojma o golfu 3 ecomatic? Vozih takvog jednog 90ih, frend je imao par godina starog. Za dalje guglaj. To što ti ne znaš da nešto postoji već dugi niz godina, ja ti nisam kriv

I linkaš tu na eff.dynamics. Sad pogledaj ili se raspitaj koliko je bmw-a prodano s tim sistemom, i u koje se ugrađuje
2. Slažem se. Navođenje klime i je bespotrebno, jer je logično da se potrošnja povećava s većim brojem potrošača na vozilu koji povećavaju opterećenje motora, alternatora, itd.
3. Da skratim. Prouči princip rada cutt off-a kod benzinca, pa kod dizela, pa prouči koliko je potrebno ubrizgati goriva da bi se motor ponovno pokrenuo, ako si ga ostavio bez goriva.
4. Tlak ne opada zbog postojanja nepovratnih ventila, teoretski.
5. Znam ja jako dobro koji su parametri mogući na dijagnostici, pogotovo na vag-comu kojeg imam preko 10 godina.
@begi - kočim motorom, u 99% slučajeva, a pogotovo ako trebam što brže stati jer sistemom niža-niža-niža+kočnica daleko prije stanem nego da pustim auto u ler i opalim po kočnici. Bar su to elementarne osnove.