Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.02.2012., 15:59   #2899
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
mislim da je od kočenja motorom i kočnicama debelo najgluplje kliziti u leru pošto tada motor troši gorivo, zapravo ima još gluplje... držati kuplung i tako kliziti

oduvijek kočim motorom i to u jako velikoj mjeri, nije mi problem šaltat unatrag do 2. prema semaforu, tada bc baca 0l potrošnju, a ako se ne varam fernault barata sa podacima od brizgaljka... čim stisnem kočnicu dok kočim motorom digne za potrošnja na 0.5/1l na 100km, a ako ideš u leru i opališ po kočnici veli i 2-2.5l/100km.

Od kud ti to da motor u leru trosi gorivo, debelo vise nego kas se koci motorom? Putni kompjuter je zadnja stvar koja ce izmjerit potrosnju kako spada.

Jedan od razloga zasto volim bacit u ler je bas da uopce ne dotaknem kuplung a sama ideja jahanja po kuplungu da auto klizi je ne znam...
I da se razumijemo, ak se vozim po guzvi po zelenom valu kocit cu kako god stignem a kad se ispred mene stvori 300,400m prazne Drziceve, stavit cu auto u ler i lagano klizit, bez da diram kupling uopce a ne presaltavat u nize jer je nepotrebno.
MAGARAC je offline   Reply With Quote