Citiraj:
Autor Wolverine
Normalno da će prvo očistiti lom i pripremiti ga za zavarivanje. Vjerojatno je radio čeoni X var. I normalno da je dodani materijal iste ili više čvrstoće od osnovnog materijala koji se vari.
No ti imaš drugih problema a to je da će ona ako je došlo do dotrajalosti materijala opet puknut na nekom drugom mjestu.
Također tamo gdje je varena ako nije kasnije bila toplinski obrađivana tj ako se napuštanjem nisu uklonila naprezanja nakon zavarivanja koje je prokalilo materijal imaš velike šanse da ti i na tom mjestu popuca.
|
Razumijem se ja također u te stvari i tu si u pravu. Ali s druge strane kad gledamo opterećenje osovine ono je na uvijanje i najveće je na sredini. Mislim da niko od vas nije vidio da je pukla negdje drugo. Iz tog razloga je tu dodato ojačana, a to zadebljanje obično ne smeta drugim dijelovima u blizini. Znam da se varenjem razvijaju ogromne temperature koje mogu imati uticaj na kronere koji su termički obrađeni, ali znaš onu, koliko para toliko muzike. Kad mi izleti neka rabljena dam majstoru nešto i on je zamjeni, a sad neka ide ovako.