View Single Post
Staro 16.02.2012., 09:53   #11
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Isto tako mozes i reci da je svaki mobilni OS kopija jedan drugog a ne samo ova dva. Sami izgled ne donosi nista revolucionarno, naravno, ja to i ne tvrdim.

- Lock screen zahtijeva "tap" po ekranu prije unlocka. To nisam vidio na Androidu. Sami unlock je swipe, filozofija na kojoj je gradjen cijeli UI od N9, ne vidim sta su tu mogli drugacije uraditi a da ne odudara od ostalog. Ima Quick Launcher sa 4 aplikacije na unlock screenu.
- App drawer - koja je razlika izmedju N9 i Nokie 5800 naprimjer ? Scrolla se odozgora prema dolje. Kod Samija S2 ide na stranu. Na sta tocno mislis kad kazes da je isto ?
- ICS transition animacija - Kod N9 aplikacije se otvaraju "dolaskom" slijeva. To je ICS transition animacija ?
-Notification bar - moze se raci da je kopija ali u ovom slucaju volio bih da je kopija. Po meni not. bar treba jos dorade. Na Androidu not. bar potezes prema dolje i puno je preglednija, ovdje trebas tapnuti na nju.
- O kojoj MIUI temi govoris ? MeeUI ? Nekoj drugoj ? Kompas aplikacija, sa Store-a ?

O samom trzanju i brzini je bespredmetno raspravljati. S obzirom da je OS umro prije rodjenja aplikacije rade zacudjujuce dobro.
Osim toga, uzmi bilo koji single core android i uzivaj u trzanju u dosta aplikacija.

Da razjasnimo, pricamo o mobu koji je vec bio prekrizen na pocetku, tako da je bilo kakav komercijalni uspjeh vec ispocetka bio osudjen na propast, znacajniji trag i ostale stvari koje spominjes. Naravno da ova tema nije citana bas iz tih razloga a iz razloga sto N9 nije jeftin ko kikiriki. Opet ima vise citanja od nekih drugih mobova koji imaju otvorene teme dulje vremena.

Ako nista, ostavit ce trag da je jedan od najljepse dizajniranih mobitela. Ili to takodjer smatras da je ripoff ?
Sustav upravljanja bez potrebe za ijednom fizickom tipkom (Swipe UI) - i to je ripoff ?
Kamera i brzina okidanja/snimanja je i dalje svjetlosnim godinama ispred bilo kojeg android telefona (mada je N8 i dalje kralj kamere).
Baterija traaaajeeeee. Nijedan android mob nije dosegao autonomiju od N9. Ni blizu.

Nisam fanboy, mob ima milijun softverskih mana, svjestan sam toga. Ali sama platforma je jako zanimljiva i definitivno se ne slazem s tobom da je kopija.

I sam koristim Android kao primarni mob (S2) - radi bolje podrske, dostupnih aplikacija, generalno odlicnog OS-a. Ali (ne)srecom, trebam dva moba i N9 je tu kao sekundarac. I iskreno, nisam pozalio kupnju.

Ni u moj u džep ni iz njega, da se razmemo. Sa Nokiom sa vec davno raskrstio. WinMo nece u moj dzep u dogledno vrijeme (ako ikad).