View Single Post
Staro 15.02.2012., 16:37   #17
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Nisam sada čitao šta piše u zakonu, niti ću čitati jer nemam sada vremena (možda kasnije pročitam). Negdje sam pročitao (sitna slova) da sam ja, kao vlasnik, odgovoran za ono što odlazi od mene na internet, a za dolaz nisam siguran. Ako sam ja odgovoran, onda je moje pravo zaštititi se. Zašto ja ne bih smio staviti bilo kakav software za praćenje na svoju zaključanu mrežu??
Nikome ne štetim jer se ne bi trebali moći spojiti. Ako se nasilno spoje, čak je i moja dužnost otkriti tko je kriv, jer sam u protivnom ja kriv za sve.
Osoba koja provali na tuđu mrežu, samim činom provale lišava sam sebe ikakvih prava. Tako ja gledam na to i tako bi trebalo i biti, a ne da se dešavaju gluposti.
Smiješan i žalostan primjer zakona i prava lopova je jedna provala na vikendicu (nije ekstra vezano ali ilustrira apsurdnost nekih zakona). Provalnik je nagazio na zamku, ozlijedio se i završio u bolnici (vlasnik je zvao hitnu kad ga je našao). Epilog provale je kazna vlasniku i račun za bolničke troškove. Provalnik je prošao kao žrtva u cijeloj priči.

Ako možeš saznat tko je, saznaj i sredi to van zakona jer ćeš inače samo još više popušit.

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 15.02.2012. u 16:44.
D1viry je offline   Reply With Quote