Sad sam bio do njega, stvarno mu je hitno jer mu je sav rad na kompu i treba mu.
Uglavnom, Kaspersky je riješio 90% problema. Nakon čišćenja više ništa nije iskakalo po ekranu, međutim ikone na desktopu i start menu su bili prazni, kao da ništa nema na kompu. Kasnije vidim da je taj šugavi virus stavio hidden atribute na cijeli C: disk, to sam makao međutim ni to nije pomoglo da se ikone pojave.
Tu uskače Hiren's disk i "remove fake antivirus". Našao je još neke zaostatke virusa i nakon njega su se pojavile ikone na desktopu, folderi u start menu-u međutim ne i ikone unutar start menu foldera.
Npr. on ima Autocad, i kad odem na start-programs-autocad piše "empty" (iako je sve u redu i fizički na disku). Polovica programa je tako, polovica se vidi.
Task manager ne radi, kaže da je "disabled by administrator".
Također se nešto poremetilo sa word dokumentima, sada svaki kojeg ide otvoriti izbaci mu u wordu onu encoding tabelu i da izabere koji encoding koristi. Samo kliknemo na Windows default i onda izbaci opet neku grešku, međutim nakon toga uredno učita dokument i ništa nije korumpirano, samo eto iritantno je.
Moram proguglat rješenja za te probleme, a sad više nemam volje. Ako je netko već imao iskustva s ovim, nek slobodno napiše rješenja, puno bi pomoglo.
Hvala na preporuci za Hiren's, bio sam totalno zaboravio na njega.
P.s. system restore nije upalio, izgleda da je virus pobrisao sve pointove :/