View Single Post
Staro 07.04.2005., 07:38   #43
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
premec:
ti shumom ja drumom... ti si se sad primio toga kak treba optimizirat stroj za pojedinu aplikaciju. ja samo kazem da se trenutno korist od dual-corea za neke stvari preuvelicava jer postoji brdo drugih faktora koji utjecu kada istovremeno pokrenes 5-6 zahtjevnijih aplikacija. ako ti mozes imat 5-6 razlicith optimizacija swapa i Windoza u isto vrijeme, svaka cast.

sto se tice encodinga, to sto sam rekao stoji, neovisno o tome jel ja to radim profesionalno ili me za to bas briga.

iako moze preko 2GB, ja sam lijepo napisao da je moja tvrdnja x64 ali ti si to lijepo preskocio. sto se OS-ova tice, mislim da je jasno da sam za 64bita mislio na Windoze - mala beba zna da neki drugi OS-ovi to nude od stoljeca 7. No, ako specifiramo da se radi o desktop OS-u onda je malo drugacija prica.

btw ne kenjaj mi sa "slab si mi ti PC Ekspert" i "verbal dajaria" jer mi mozes samo dignut tlak.

inace, ja uopce vise ne kuzim u kojem smjeru ide ova diskusija... no, bottom line za mene je to da je dual-core jako zgodan koncept koji ce s vremenom poceti nositi fine benefite. i ja se iskreno veselim da ce stvarno vise aplikacija podrzavat vise procova jer je njihov broj ipak manjini (Adobe, Ulead, itd su ipak u manjini). No, zbog nizeg takta u nekim stvarima ce biti sporiji i to nije dobro. isto tako, 140W za desktop racunalo je previse.