View Single Post
Staro 14.02.2012., 18:43   #451
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Dell U2311H A02 - Da li itko od vas (i vaših ukućana) čuje zujanje ovog modela u kutu pored tipke za paljenje i na istom tom dijelu otraga kod naponskog kabela? Ako čujete, da li isto to zujanje prestane ako malo pristisnete donji desni okvir monitora (taman toliko da plastika zaškripi)?

Možete vidjeti moje prethodne postove u ovoj temi unazad 4-5 stranica gdje sam pisao kako mi monitor lagano zuji kada se zagrije. Zujanje prestaje kada je brightness iznad 80, ali to nije opcija.

Lagano razmišljam da na svoju ruku otvorim monitor i probam skužiti što zuji jer očigledno je nešto što je fizički labavo čim prestane kada stisnem okvir monitora... Ni sam naponski dio ne izgleda komplicirano. Mišljenja, netko to već radio ili sluti što bi mogao biti problem?

Rado bih slao monitor i na servis, ali jebemu. Monitor je savršen i ispravan i nemam ga namjeru prodavati u sljedećih 2-3 godine. Tad će i ovako koštati 500kn na crnjaka. Ovako riskiram da mi ga oni gore zamjene za novi, pitaj boga ima li mrtav piksel il dva, a to ne želim. Zvao sam ih već i pitao za taj problem, kažu da bi trebalo poslati i onda provjeriti uživo (???).

edit: jezik brži od pameti, moderator, možda bi ovo moglo pod zasebnu temu ili u hardverske probleme. Sorry.
mislim da je moguce da isto tako ne cuju svi tu freq. ja recimo cujem jako dobro i vecinu tih freq koje ja cujem ljudi oko mene ne cuju, i onda me cudno gledaju kad ih pitam dali cuju zujanje/pistanje.
moj 40" LCD TV samsung kad ima otvoreno nesto odredeno na ekrano npr. excel tablicu pocne odjednom pistat lagano. nemam pojma zasto, mozda zbog boja/svjetla koji su u tom trenutku. srecom jako rijetko mi se to desi, bar za sad.